Siti na iskušenju, Atletiko čeka Benfiku

Mančester siti je porazom od Juventusa u prvom kolu već ispucao kredit kada su u pitanju kiksevi u grupi D
0 komentar(a)
Atletiko Madrid - Benfika, Foto: Beta/AP
Atletiko Madrid - Benfika, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.09.2015. 11:21h

Mančester siti je porazom od Juventusa u prvom kolu već ispucao kredit kada su u pitanju kiksevi u grupi D, pa je pred gostovanje u Menhengladbahu prisutna tenzija u taboru vicešampiona Engleske.

Razloga za to je puno - prvi je što neuspjeh stvara „građanima” veliki problem u nastavku takmičenja, potom i loša forma izabranika Manuela Pelegrinija.

A kada se na sve to doda i da je Borusija konačno krenula i upisala dva vezana trijumfa u Bundesligi, jasno je zašto Siti strahuje pred gostovanje na „Borusija parku”.

Šubert preporodio Menhengladbah

Borusija je prije desetak dana promijenila trenera. Lusijena Favra je zamijenio Andre Šubert i, slučajno ili ne, ekipa je krenula i da igra i da pobjeđuje.

„Ne znam kakvo je stanje u Borusiji, ali mislim da promjena trenera nas ne treba mnogo da zanima. Njemački tim ima kvalitet, a od nas će dobiti poštovanje, jer to zaslužuje svaka ekipa koja igra u Ligi šampiona“, rekao je defanzivac Sitija Nikolas Otamendi.

U istoj grupi, aktuelni finalista Lige šampiona se sastaje sa aktuelnim osvajačem Lige Evrope - Juve u Torinu igra sa Seviljom.

Juve i Sevilja imaju po tri boda, Siti i Borusija nemaju nijedan nakon prvog kola.

Juventus bi rane iz Serije A mogao da liječi u Evropi. Do prošle godine je uglavnom bilo obrnuto.

„Interesuju nas samo tri boda. Naravno, svjesni smo ko nam dolazi u goste - ekipa koja voli da se nadigrava“, rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Juve očekuje prvu pobjedu u sezoni na svom terenu, na kojem nije poražen već 13 mečeva zaredom u evropskim takmičenjima.

Madriđani sa "orlovima", Junajted čeka Volfsburg

Dobru priliku da potvrdi „brejk” iz Istanbula u prvom kolu ima Atletiko koji čeka Benfiku.

„Kolćonerosi” u duel sa „orlovima” ulaze bez Kokea, a španski mediji ističu da je Dijego Simeone na posljednjem treningu u napadu uigravao trio Martines-Grizman-Korea.

Ipak, ne bi nikog čudilo ako šansu od prvog minuta pruži Fernandu Toresu, koji večeras juri 100. gol u dresu Atletika. Stefan Savić je najavljen na klupi.

„Igramo protiv tima koji uvijek misli na napad i na taj način želi da pobjeđuje sve rivale. Moramo da im stanemo na put, kada naspram sebe imate ekipu sa takvim karakteristikama neophodno je da u oba pravca igrate gotovo bez greške“, rekao je Simeone.

U istoj grupi, Astana od 18 časova dočekuje Galatasaraj - Turci već devet utakmica na međunarodnoj sceni ne znaju za trijumf.

„Došli smo da pobijedimo“, jasno je rekao trener Galate Hamza Hamzaoglu.

Real u Malmeu: Kristijano Ronaldo juri Raula Gonsalesa

Veliki Real Madrid gostuje malom Malmeu u Švedskoj, a Kristijano Ronaldo ima motiv više - da pored pobjede „merengesa” postigne i makar dva ili više golova.

Dva pogotka mu trebaju da izjednači učinak Raula Gonsalesa, najboljeg strijelca u istoriji Reala.

Raul je dao 323, CR7 do sada 321, i nema dileme da rekord pada, samo je pitanje da li već večeras.

Iako mu je ovo tek sedma sezona, dok ih je legendarni španski napadač odigrao čak 16. Ronaldo je odigrao ukupno 307 mečeva, Raul 741...

„Ronaldo je uvijek gladan golova i to nikada nije sporno. Volio bih, ipak, da malo manje zavisimo od pogodaka koje postiže on ili Karim Benzema. Očekujem nalet Malmea od starta, ali i da pobijedimo na ovom gostovanju“, rekao je trener Reala Rafael Benites.

U toj grupi Šahtjor dočekuje PSŽ u Ljvovu.

„Nikada ne otpisujte i ne potcjenjujte tim koji ima toliko Brazilaca“, kazao je trener „svetaca” Loran Blan.

Parižane, međutim, ne čeka lak posao, jer je ukrajinski tim izgubio svega tri od posljednjih 16 utakmica u Ligi šampiona kada je domaćin - osam je pobijedio, a u pet je remizirao.

Parovi

Grupa A

Malme - Real M. 20.45

Šahtjor - PSŽ 2045

Grupa B

Mančester j. - Volfsburg 20.45

CSKA M. - PSV 20.45

Grupa C

Astana - Galatasaraj 18.00

Atletiko M. - Benfika 20.45

Grupa D

Juventus - Sevilja 20.45

Borusija M. - Mančester siti 20.45.

Bonus video: