Jovetić nije teže povrijeđen, u Interu se nadaju da neće igrati za reprezentaciju

"Pregledi su pokazali da nema oštećenja mišića, samo blago istegnuće. Jovetiću će trebati pet dana mirovanja da se oporavi, ali se nadam da ga reprezentacija neće previše opteretiti", kazao je Interov doktor Pjero Volpi
21 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.09.2015. 12:59h

Nove informacije oko Stevana Jovetića - napadač Intera nije teže povrijeđen, mogao bi da bude spreman za utakmice reprezentacije Crne Gore protiv Austrije 9. oktobra i Rusije četiri dana kasnije u Moskvi.

"Pregledi su pokazali da nema oštećenja mišića, samo blago istegnuće. Jovetiću će trebati pet dana mirovanja da se oporavi, ali nisam siguran da će igrati protiv Sampdorije u nedjelju. Možda ne treba rizikovati. Nakon internacionalne pauze, biće na raspolaganju", kazao je za "Medijaset" Pjero Volpi.

Inter igra sa Sampdorijom u nedjelju, 4. oktobra, a Crna Gora sa Austrijom pet dana kasnije - 9. oktobra.

To znači da će crnogorski napadač imati dvostruko više vremena od predviđenog da se oporavi za utakmicu u kvalifikacijama, te da da se stavi na raspolaganje selektoru Branku Brnoviću.

Ipak, iz izjave doktora Volpija zaključuje se da Inter neće gledati blagonaklono na eventualne nastupe Stevana Jovetića protiv Rusije i Austrije.

"Pratićemo situaciju, nadamo se da reprezentacija neće previše "opteretiti" Jovetića, jer mu je potreban odmor. Vjerujemo da će nakon internacionalne pauze biti zdrav i odmoran", istakao je Volpi.

Da li će u Interu savjetovati Jovetića da - ne igra za reprezentaciju u dva oktobarska meča, ostaje da se vidi.

Crnogorski reprezentativac povrijedio se na zagrijavanju uoči meča sa Fiorentinom, u kojem je Inter doživio prvi poraz ove sezone, i to ubjedjiv - 4:1 bilo je za "violu" na stadionu "Đuzepe Meaca".

Crna Gora igra sa Austrijom i Rusijom i ima samo teoretske šanse da se plasira u baraž za Euro.

Selekciji Branka Brnovića potrebne su obje pobjede, a u zavisnosti od ishoda drugih mečeva znaće se da li je u Moskvi dovoljan "običan" trijumf, ili onaj famozni sa četiri gola razlike.

Bonus video: