Murinjo se vraća na mjesto gdje se proslavio

Menadžer „plavaca” ponovo na mjestu prvog uspjeha, Barsa čeka Bajer, a Bajern u Minhenu igra protiv Dinama iz Zagreba
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.09.2015. 11:15h

U nekoj drugoj situaciji, kada Čelsi igra kako se očekuje i kada takve igre prate rezultati, povratak Žozea Murinja u Porto bi bio poseban, vjerovatno i emotivan za portugalskog trenera.

A, ovako, kada „plavci” traže i igru i rezultate kako bi prikrili očajan start sezone, Murinjo će pred start meča samo mahnuti publici i okrenuti se dešavanjima na terenu misleći samo o tome kako da pregrmi najteže gostovanje u grupi ako se računa da vicešampion Portugala ima veći renome i od Makabija i od Dinama iz Kijeva.

Ljubav koja je počela 2002.

Porto i Murinja veže mnogo toga, ljubav je počela 2002. a završila se dvije godine kasnije kada je Specijalni „zmajevima” donio titulu prvaka Evrope pobjedom u finalu nad Monakom u Gelzenkirhenu.

Pored tog najvećeg trofeja, Murinjo je sa Portom osvojio i tadašnji Kup Uefa, dvije titule u Portugalu, te Kup i Superkup te zemlje.

Murinjov put nakon Porta se zna - pošao je u Čelsi i ispisao istoriju, potom je sa Interom uradio isto, da bi se poslije ne baš sjajne epizode u Realu ljeta 2013. vratio u London...

"Uvijek ću imati respekt prema Portu. Osvojio sam prvu titulu prvaka Evrope, igrali smo odličan fudbal i period u Portu pamtim kao fenomenalan", rekao je Murinjo.

Čelsi je u prvom kolu lako izašao na kraj sa Makabijem iz Tel Aviva (4:0), i taj trijumf je jedna od malobrojnih pozitivnih stvari u dosadašnjem dijelu sezone za prvaka Engleske.

"Na „Dragaou” nas zanimaju tri boda, ali znam da ćemo protiv sebe imati opasnog i motivisanog protivnika", dodao je menadžer Čelsija.

Porto želi trijumf za rođendan

Za Porto se vjeruje da nije moćan kao ranijih sezona, ostao je bez lidera tima Džeksona Martinesa... Motiv više mogao bi da bude rođendan kluba - danas slavi 122.

"Bilo bi sjajno kada bismo ovakav dan proslavili pobjedom nad timom kakav je Čelsi. Murinjo? Imam veliko poštovanje prema njemu, ima nevjerovatnu karijeru i ostavio je trag u Portu. Kada pričamo o Čelsiju moramo da govorimo o top igračima i top treneru koji ih vodi. Mi smo tim koji ima ponos i kvalitet", istakao je trener Porta Žulen Lopetegi.

Oba tima su u uvodu ove utakmice remizirala u prvenstvu, i to rezultatom - 2:2. Porto se okliznuo protiv Moreirensea, dok je Čelsi jedva izvukao bod u Njukaslu.

Barsa sa Bajerom, Roma u Bjelorusiji

Barselona će počev od večerašnje utakmice protiv Bajera morati da se navikava na život bez Lionela Mesija, koji će pauzirati oko dva mjeseca.

"On je nezamjenjiv, ali ćemo mi pokušati da igramo na isti način kao do sada. Vjerujem u ekipu, a to što nema Mesija u timu je za nas dodatni izazov", rekao je trener Katalonaca Luis Enrike. A šok zbog povrede Mesija će pokušati da iskoriste Njemci.

"Spremni smo da odigramo dobar meč, ali ne pomišljamo da prijetimo Barsi - jasan je Rodžer Šmit, trener „farmaceuta”.

U problemima je i Roma pred gostovanje BATE-u. U duelu sa Karpijem u subotu Rudi Garsija je izgubio Edina Džeka, Franćeska Totija i Sejdua Keitu. Francuski stručnjak je sada javno rekao da očekuje mnogo od Žervinja.

"Znamo koliko Žervinjo opasan može da bude kada ima svoj dan", kazao je Garsija.

Grupa E:

Barselona - Bajer Leverkuzen

BATE Borisov - Roma

Tabela: Bajer 3 boda, Barselona 1, Roma 1, BATE 0.

Grupa F:

Bajern Minhen - Dinamo Zagreb

Arsenal - Olimpijakos

Tabela: Bajern 3, Dinamo 3, Arsenal 0, Olimpijakos 0.

Grupa G:

Makabi Tel Aviv - Dinamo Kijev

Porto - Čelsi

Tabela: Čelsi 3, Porto 1, Dinamo 1, Makabi 0.

Grupa H:

Lion - Valensija

Zenit - Gent

Tabela: Zenit 3, Lion 1, Gent 1, Valensija 0.

Sve utakmice igraju se danas u standardnom terminu od 20.45 sati.

Bonus video: