Kad vuče srce: Teves odbio 20 miliona, jer je htio samo u Boku

„Kineski klub mi je ponudio 20.000.000 eura za godinu. Ali kada znate šta želite i kada vam je glava bistra, novac nije važan. Šta sam propustio zbog želje da se vratim u Boku? Ne zanima me. Bitno je šta sam dobio. A dobio sam sreću”, otkrio je Teves gostujući u jednoj TV emisiji
73 pregleda 3 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.09.2015. 12:03h

Još dok je tokom prošle sezone Juventus terorisao rivale po Italiji i krčio put ka finalu Lige šampiona, bilo je jasno da Karlos Teves odlazi.

Da se vraća u svoju Boku juniors, da ništa ne može da ga zaustavi na putu povratka na „Bombonjeru”.

Čelnici Juventusa su shvatili da bi bilo uzaludno da ubjeđuju Apača da ostane, iako je imao još godinu ugovora. Nisu uspjeli da ga spriječe u namjeri da se vrati kući ni Atletiko Madrid ni Pari Sen Žermen, koji mu je za tri godine nudio 36 miliona eura.

Ali, Teves je otkrio da je odbio još unosniju ponudu - neimenovani kineski klub mu je nudio da postane najplaćeniji igrač na svijetu, uz Lionela Mesija.

„Kineski klub mi je ponudio 20.000.000 eura za godinu. Ali kada znate šta želite i kada vam je glava bistra, novac nije važan. Šta sam propustio zbog želje da se vratim u Boku? Ne zanima me. Bitno je šta sam dobio. A dobio sam sreću”, otkrio je Teves gostujući u jednoj TV emisiji u Argentini.

Popularni Apač je idol Bokinih navijača, a na povratku na „Bombonjeru” je ljubio travu..

„Svakog dana igrajući u Evropi sam sanjao o povratku na ‘Bombonjeru’. Volim Boku i teško mi je bilo da je gledam da prolazi kroz krizu i kako se muči. Zato sam riješio da joj pružim ruku i pomognem joj. Navijači me obožavaju, ali ako nešto zeznem znam da ću biti i najviše kritikovan. Zato se trudim da budem primjer svima, da prvi dolazim na trening, da pazim kako se ponašam”.

Sjajni napadač je otkrio i da mu nije lako da podnese muke Juventusa.

„Teško mi je i što je Juventus sada u krizi. Dao sam sve od sebe dok sam igrao za Juve. Dio srca mi je ostao tamo. Pirlo je igrao kao mladić od 18 godina, Bufon takođe. Oni su svjetska klasa i osvojili smo skoro sve zajedno u Juventusu”.

Bonus video: