Murinjo protiv svog Porta i neprijatelja Kasiljasa

Posljednja prepreka Murinjovoj ekipi biće Iker Kasiljas. Još su svježa sjećanja na njihovu saradnju iz madridskog Reala, kada je Murinjo odlučio da ga skloni sa gola, poslije čega Kasiljas nije uspio da se oporavi i morao je da napusti klub
0 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Reuters
Iker Kasiljas, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.09.2015. 13:59h

Povratak Žozea Murinja u Porto, ali i njegov novi susret „oči u oči” sa Ikerom Kasiljasom obilježiće prvi dan drugog kola fudbalske Lige šampiona.

Murinjo se vraća u Porto, sa kojim je ispisao najveće stranice u istoriji kluba osvajanjem Lige šampiona i Kupa UEFA, ali i obezbijedio prvi mandat u Čelsiju.

Londonski tim uzdrman je lošim rezultatima u Premijer ligi, a Portugalac je poslije posljednjeg remija sa Njukaslom (2:2) rekao da je to bila najgora igra „plavaca” ove sezone. Ipak, na otvaranju Lige šampiona su bili ubjedljivi protiv Makabija - 4:0.

Na „Dragao” se vraća i Radamel Falkao, koji će najvjerovatnije u startnoj postavi zamijeniti Dijega Kostu.

Na drugoj strani, posljednja prepreka Murinjovoj ekipi biće Iker Kasiljas. Još su svježa sjećanja na njihovu saradnju iz madridskog Reala, kada je Murinjo odlučio da ga skloni sa gola, poslije čega Kasiljas nije uspio da se oporavi i morao je da napusti klub.

U drugom meču grupe G, Makabi iz Tel Aviva dočekuje kijevski Dinamo i nada se novom evropskom čudu.

Izraelci u odličnom raspoloženju dočekuju Ukrajince, pošto su slavili u velikom derbiju protiv Makabija iz Haife (2:0) proteklog vikenda.

Zagrebački Dinamo poslije iznenađujuće pobjede nad Arsenalom ima novi težak test, a rival je nateži mogući - Bajern u Minhenu. Odbrana hrvatskog šampiona biće na velikom zadatku da zaustavi raspucanog Roberta Levandovskog, strijelca sedam golova u trijumfima nad Volfsburgom i Majncom.

„Nadam se da Levandovskom nije ostalo municije. Učinićemo sve da otežamo utakmicu Bajernu, to je najbolji tim na svijetu i mora da imaju veoma loš dan, a mi najbolji mogući”, realan je lijevi bek Dinama Josip Pivarić.

Drugi meč grupe donosi duel u Londonu između Arsenala i Olimpijakosa, timova koji su poraženi na premijeri elitnog takmičenja.

Branilac trofeja Barselona dočekuje na „Kamp nouu” Bajer iz Leverkuzena bez Lionela Mesija. Argentinac je povrijedio koljeno u meču sa Las Palmasom i moraće da odsustvuje oko dva mjeseca.

„Mesi je najbolji igrač na planeti i sigurno će nam mnogo nedostajati”, poručio je vezista Serhio Buskets.

U Leverkuzenu se još pamti posljednji duel prije tri godine u Barseloni, kada su „farmaceuti” poražene 7:1, uz pet golova Mesija.

„Tužan sam što neće igrati Mesi. Uvijek je zadovoljstvo gledati ga”, ističe sportski direktor Bajera Rudi Feler.

Zanimljivo će biti u Borisovu, gdje se BATE sastaje sa Romom. Rimljani će igrati bez kapitena Franćeska Totija zbog povrede.

U okviru grupe H Lion igra na „Žerlanu” sa Valensijom, dok bi sve osim trijumfa Zenita na utakmici protiv Genta u Sankt Peterburgu bilo iznenađenje.

Grupa E

Barselona - Bajer Leverkuzen

BATE Borisov - Roma

Tabela: Bajer 3 boda, Barselona 1, Roma 1, BATE 0

Grupa F

Bajern Minhen - Dinamo Zagreb

Arsenal - Olimpijakos

Tabela: Bajern 3, Dinamo 3, Arsenal 0, Olimpijakos 0

Grupa G

Makabi Tel Aviv - Dinamo Kijev

Porto - Čelsi

Tabela: Čelsi 3, Porto 1, Dinamo 1, Makabi 0

Grupa H

Lion - Valensija

Zenit - Gent

Tabela: Zenit 3, Lion 1, Gent 1, Valensija 0

Sve utakmice počinju u 20.45 časova

Bonus video: