Murinjo mora da zamijeni Ivanovića, ostala je samo njegova sjenka

“Ivanović je zaista u lošoj formi i trener će ozbiljno morati da razmisli o njegovoj zamjeni. Sve je počelo protiv Svonsija, kada ga je Džefeson Montero prolazio kao od šale”, rekao je bivši reprtezentativac Alan Smit, koji sada radi kao komentator “Skaj sportsa”
54 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Ivanović, Foto: Beta/AP
Branislav Ivanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.09.2015. 09:11h

Očajna izdanja na startu sezone su promijenila razmišljanja ostvrskih medija i stručnjaka o Branislavu Ivanoviću.

Kapiten Srbije nije ni blijeda sjenka nekadašnjeg igrača, a bivši reprezentativac Engleske i fudbaler Arsenala Alan Smit je poručio da trener Čelsija Žoze Murinjo mora da ga preseli na klupu.

“Murinjo je bio već u ovakvoj situaciji sa Džonom Terijem. Ivanović je zaista u lošoj formi i trener će ozbiljno morati da razmisli o njegovoj zamjeni. Sve je počelo protiv Svonsija, kada ga je Džefeson Montero prolazio kao od šale. Njegova forma se nije popravila ni kada je Čelsi podigao nivo igre. Igrač koji je uvijek bio pouzdan, spreman za bezuslovnu borbu, praktično neprelazan u igri jedan na jedan, sada je samo sjenka svega toga”, rekao je Smit, koji sada radi kao komentator “Skaj sportsa”.

Ipak, nekadašnji napadač “tobdžija” je ukazao i na kvalitete bivšeg igrača OFK Beograda i moskovske Lokomotive.

“Činjenica da je Ivanović igrao po desnoj strani tri-četiri godine, uprkos tome što mu više leži mjesto štopera, dovoljno govori o njegovim kvalitetima i činjenici da je pravi borac i ratnik. Skoro nikada nije gubio duele jedan na jedan, a znao je da krene i naprijed. Ali, ništa ne traje vječno”.

Bivši reprezentativac Gordog Albiona je za heroja sedmice izabrao Ivanovićevog sunarodnika, napadača Njukasla Aleksandra Mitrovića.

“Prije 20-ak dana sam ga označio kao negativca, poslije onog isključenja protiv Arsenala, ali se on poslije suspenzije vratio u velikom stilu i za mene je on heroj sedmice. Na utakmici sa Čelsijem je igrao jako dobro, izuzetno je držao loptu u posjedu i pravio gomilu problema ‘plavcima’. Sama činjenica kako je publika reagovala kada je izlazio kaže da je ‘Sent Džejms Park’ možda dobio novog ljubimca”, zaključio je Smit.

Bonus video: