Nestvarna noć Kalinića, Fiorentina ponizila Inter na "Meaci"

"Viola" deklasirala do sada jedini tim sa svim pobjedama - u Milanu je bilo čak 4:1. Jovetić nije igrao zbog povrede
2 komentar(a)
Nikola Kalinić i Samir Handanović, Foto: Reuters
Nikola Kalinić i Samir Handanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2015. 20:52h

Fiorentina je pregazila Inter sa čak 4:1 u Milanu i preuzela prvo mjesto, ali i dala novu dimenziju italijanskom fudbalu jer nakon šest kola je totalna misterija u procjenama ko je u ovom trenutku prvi favorit za Skudeto u Seriji A.

Nakon večerašnje predstave reklo bi se i da "viola" mora da bude u tom krugu, a sada ima i pokriće - ovom nestvarnom pobjedom na "Đuzepe Meaci" je preuzela prvo mjesto s boljom gol-razlikom od Intera.

Intera koji je do ovog kola bio na prvom mjestu sa svih pet trijumfa. Vjerovalo se da je ovaj meč najveći ispit ambicija "crno-plavih", i ako jeste - Robertu Manćiniju se ne piše dobro.

Stevan Jovetić je povrijedio mišić na zagrijavanju (bio je najavljen u prvom timu), i to kao da je bila najava crne noći Intera.

Početak derbija je bio neobičan, jer je Samir Handanović već u 3. minutu pogriješio i skrivio penal nad Nikolom Kalinićem, koji je realizovao Josip Iličić, a onda je i loše reagovao kod drugog gola kada je hrvatski napadač podsjetio da ima kvalitet.

Fiorentina je u tom 19. minutu imala sve, Inter je bio razbijen, a Kalinić je već u 23. riješio pitanje pobjednika kada se Markos Alonso na lijevom krilu poigrao sa Ivanom Perišićem i Davideom Santonom.

Potom je i Miranda iz Intera dobio crveni karton (zbog faula nad Kalinićem), a drugo poluvrijeme je bilo samo odrađivanje posla.

Inter je smanjio preko Maura Ikardija, da bi tačku na meč stavio Kalinić kompletiranjem het-trika.

"Postoje utakmice koje počnu neočekivano i završe se loše. Ova večeras je bila jedna od njih. Fiorentina je odigrala fenomenalno i teško da bismo mogli nešto da promijenimo i da smo sve vrijeme imali 11 igrača na terenu", rekao je Manćini.

O povredi Jovetića je bio kratak:

"Ne vjerujem da će biti spreman za Sampdoriju u narednom kolu. Očekujem da se vrati u tim nakon reprezentativne pauze", dodao je Manćini.

A trener Fiorentine Paulo Souza je sijao od sreće.

"Za mene kao trenera je bilo veliko zadovoljstvo gledati svoj tim kako igra proti velikog protivnika kakav je Inter. Ovo je pobjeda mojih igrača. Kalinić? On je napadač koji odlično čita igru, radi za ekipu i postiže golove. Sve to je pokazao u ovom meču", kazao je Souza.

Poraz Milana, pobjeda Lacija

Milan je nakon gradskog derbija protiv Intera upisao dva vezana trijumfa i taman kada se učinilo da je uhvatio ritam, uslijedio je korak unazad - tim Siniše Mihajlovića je izgubio u Đenovi sa 1:0.

"Rosoneri" su tako upisali treći poraz u sezoni, sva tri u gostima (Inter je bio formalni domaćin na San Siru), a presudio im je Blerim Džemaili već u 10. minutu iz slobodnog udarca.

Đenova je u prvom poluvremenu bila mnogo bolja, mogla je već tada da riješi pitanje pobjednika, a sve je za Milan izgledalo izgubljeno kada je Alesio Romanjoli u 42. minutu dobio drugi žuti karton.

Interesantno, Milan je s igračem manje igrao bolje nego sa jedanaestoricom, pa su Mario Baloteli u dva navrata, te Andrea Bertolaći i Juraj Kučka promašivali šanse za izjednačenje.

"Prvo poluvrijeme smo olako pustili, gubili smo duele i patili. U nastavku smo reagovali i stvorili tri ili četiri šanse, ali nismo dali gol. Nekada nije dovoljno samo da se zovete Milan i da posjedujete tehnički kvalitet, već morate i da imate dozu bezobrazluka da biste došli do rezultata. Mi to u Đenovi nismo imali", rekao je Mihajlović.

"Grifoni" su ovom pobjedom prekinuli seriju od tri poraza, i to bez datog gola - gubili su od Fiorentine, Juventusa i Lacija.

A Lacio je vjerovatno najnepredvidivija ekipa u Seriji A u ovom trenutku.

Rimljani su slavili u Veroni nakon preokreta sa 2:1 i sada su, nakon svih poteškoća na startu prvenstva, u vrhu - imaju 12 bodova, tri manje od Fiorentine i Intera.

Tri boda "nebesko-plavima" na "Bentegodiju" donijeli su Lukas Biglia sa bijele tačke i Marko Parolo...

Laciju je ovo prva pobjeda nad Veronom u gostima još od oktobra 1991. godine.

Torino je kod kuće bio bolji od Palerma (2:1), Udineze je savladao Bolonju u gostima, dok su Sasuolo i Kjevo remizirali.

Rezultati

Inter - Fiorentina 1:4 (Ikardi 60 - Iličić (penal) 6, Kalinić 19, 23, 76)

Verona - Lacio 1:2 (Helandes 33 - Biglia (penal) 63, Parolo 86)

Đenova - Milan 1:0 (Džemaili 10)

Bolonja - Udineze 1:2 (Munije 31 - Badu 61, Sapata 85)

Sasuolo - Kjevo 1:1 (Defrel 3 - Paloski 24)

Torino - Palermo 2:1 (Gonsales (autogol) 44, Benasi 48 - Gonsales 71)

Ponedjeljak

Frozinone - Empoli (19)

Atalanta - Sampdorija (21)

Subota

Napoli - Juventus 2:1

Roma - Karpi 5:1

Bonus video: