Pražnjenje emocija: Kojašević u 93. "ukrao" pobjedu svom Dečiću

Mladost vodila, Dečić izjednačio pa preokrenuo s desetoricom, a Kojašević u trećem minutu sudijska nadoknade donio gostima bod u vatrenom meču u Tuzima
2 komentar(a)
Dečić, Foto: Filip Roganović
Dečić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.09.2015. 16:23h

Kakva utakmica u Tuzima - povišene emocije i na terenu i na tribinama, borba do posljednjeg sekunda, herojski preokret Dečića s desetoricom nakon ranog vođstva Mladosti.

Na kraju, pražnjenje: vezista Mladosti Damir Koješević je u trećem minutu sudijske nadoknade "ukrao" pobjedu timu u kojem je ponikao.

Završilo se 2:2 - pravedan remi dva različita tima, domaćina koji je igrao na mladost, talenat i želju, i gosta koji je na iskustvo i rutinu na kraju izvukao bod.

Trener domaćih Viktor Trenevski završio je duboko u terenu slaveći gol Lazarevića za 2:1 sedam minuta prije kraja, ali je po završetku duela zapalio cigaretu da bi smirio emocije, koje su bile pomiješane:

"Završilo se 2:2, ali ja na ovu utakmicu gledam kao na veliku pobjedu mog tima. Na veliki praznik, pred velikim brojem navijača uspjeli smo da se podignemo i sa igračem manje stignemo na korak od pobjede. Za nas je ovo bila jedna od ključnih utakmica i veliki test zrelosti. Igrači su ga položili su ga sa najvećom ocjenom", rekao je Trenevski, koji je donio u Tuzi sasvim nove fudbalske vjetrove.

Ekipa Dečića sastavljena je mahom od tinejdžera, talentovanih fudbalera koji skupljaju prve prvoligaške minute.

Trenevski se ne libi da im pruži šansu, i to u ključnim momentima. Da se hrabrost isplati najbolje je pokazao primjer 17-godišnjeg Alije Krnića, omladinskog reprezentativca Crne Gore, koji je u drugom poluvremenu ušao sa klupe, a u 83. minutu napravio dar-mar u odbrani Mladosti i ostavio Lazareviću loptu na zicer - 2:1 za Dečić za totalno ludilo na tribinama.

Domaćin, ipak, nije izdržao do kraja, nakon što je početkom nastavka šestim golom Ljujđuraja ove sezone (glavom sa prve stative, poslije kornera Lakićevića) izjednačio na 1:1, a onda u jeku dominacije ostao sa desetoricom.

Sudija Savović je u 65. minutu pokazao Dediću drugi žuti karton što je podiglo varnice i izazvalo buru nezadovoljstva u domaćem taboru. No, Tuzani su i sa desetoricom pokazali od kakvog su sastavljeni materijala, da bi ipak poklekli minut prije kraja sudijskog dodatka, kada je Kojašević efektno pogodio suprotan ugao na dodavanje rezerviste Rudovića.

"Dva potpuno različita poluvremena, mi smo bili bolji u prvom, Dečić u drugom. Dali smo gol na startu i propustili dvije dobre šanse, da smo tada dali još jedan gol utakmica bi vjerovatno bila riješena. U nastavku je Dečić bio bolji, primili smo jedan gol, pa još jedan sa igračem više, što ne bi smjelo da nam se dešava. Srećom, uspjeli smo da izjednačimo i mislim da je rezultat pravedan", kazao je pomoćni trener Mladosti Srđan Nikić.

Mladost je povela u 12. minutu kada je Novović sa peterca pospremio u mrežu nakon ubacivanja Muhovića. Kada je po sličnom "ključu" (opet ubacivanje Muhovića sa desne strane) veliku šansu promašio Kojašević (odbrana Perovića) mislilo se da će gosti rutinski odraditi posao protiv Dečića.

Nisu momci Viktora Trenevskog izgoreli u želji, pokazali su da imaju i mnogo toga fudbalskog u nogama. I to po treći ili četvrti put ove sezone...

Bonus video: