Povreda Mesija, pauzira dva mjeseca?

Argentinac je ostao na zemlji držeći se za koljeno, a prve prognoze nisu nimalo dobre - procjenjuje se da će najbolji fudbaler Katalonaca i jedan od najboljih u istoriji pauzirati između šest i osam sedmica
0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.09.2015. 16:04h

Barselona je rutinski savladala Las Palmas (2:1), tako se vratila pobjedama nakon debakla u Vigu u srijedu, ali je malo ko na "Nou Kampu" danas slavio tri boda.

Razlog je strah zbog povrede Lionela Mesija, koji je teren morao da napusti već nakon desetak minuta igre pošto se sudario sa protivničkim defanzivcem Bigasom.

Argentinac je ostao na zemlji držeći se za koljeno lijeve noge, a ispostavilo se da su prve prognoze i bile tačne - Mesi će pauzirati šest do osam sedmica.

Mesi je prije izmjene čak nakratko i probao da nastavi, ali je ubrzo shvatio da ne može, pa ga je zamijenio mladi Munir el Hadadi. Nakon pregleda je ustanovljeno da je Mesi imao sreće i da je u pitanju samo istegnuće ligamenata.

Sada je velika dilema da li će Barsin as biti spreman za "el klasiko" protiv Real Madrida koji je na programu 21. novembra u Kataloniji.

Vjeruje se da će Mesi sigurno propustiti duele sa Bajerom, Seviljom Rajom, BATE-om u dva navrata, Eibarom, Hetafeom i Viljarealom.

Bonus video: