Jovetić prvi put protiv svoje Fiorentine

Milanski klub je lider sa svih pet pobjeda, "viola" ima četiri trijumfa uz poraz od Torina
1 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2015. 09:06h

Inter i Fiorentina totalno neočekivano u 6. kolu igraju derbi za prvo mjesto u Seriji A - milanski klub je lider sa svih pet pobjeda, "viola" ima četiri trijumfa uz poraz od Torina.

Ovo je derbi koji bi trebalo da, prije svega, ponudi odgovor na pitanje koliko može da gura Inter i da li je ekipa moćna da na duže staze lovi Skudeto, ali ovaj meč će se pamtiti i kao prvi koji će Stevan Jovetić odigrati protiv "ljubičastih" od kada je 2013. napustio Firencu i pojačao Mančester siti.

Ali, u profesionalizmu emocije gotovo da ne postoje, crnogorski napadač je sada zvijezda "crno-plavih", teško da u večerašnjih 90 minuta neće mnogo misliti na period kada je igrao i najbolji fudbal u karijeri...

Jo-Jo je u ukupno pet sezona u Toskani, s tim što je jednu kompletnu propustio zbog teške povrede koljena, postigao 35 golova, zaslužio je poziv bogatog Sitija i pojačao "građane". Ostalo je već istorija...

Jovetić i Inter sada pišu novo poglavlje, a uz našeg fudbalera iz ovog sastava milanskog giganta dres "viole" su nosili i Adem Ljajić i Felipe Melo, dok je Roberto Manćini trenersku karijeru počeo upravo na "Artemio Frankiju" i osvojio Kup Italije. Fiorentinin "interista" je samo trener Paulo Souza.

O Jovetiću i periodu u Firenci pričao je Ćezare Prandeli, bivši trener Fiorentine, koji je više puta do sada, pogotovo ljetos kada se naš napadač vratio u Italiju, pokazao koliko ga poštuje.

"Znao sam da će Jovetić biti veliki igrač čim je stigao kod nas. Odmah je pokazao pravi karakter i potencijal, a sada je mnogo fizički jači, taktički spremniji i našao je pravu poziciju na terenu, a to je u napadu. Moderni napadač ima osjećaj za gol, ali i pomaže timu. Jovetić sve to radi", rekao je Prandeli.

Osvrnuo se i na Felipea Mela, s kojim je takođe radio.

"Melo je rođeni lider. Poslije nekoliko treninga s njim sam shvatio da je veoma temperamentan i da posjeduje veliki sportski duh. Sjajno je imati ga u timu, takav je karakter da ga jačim čini i kada na primjer 100 hiljada ljudi na stadionu zviždi samo njemu. Da, i Jovetić i Melo su bitan faktor u Interovim pobjedama. Tačno je da Inter nije briljirao, ali bitne su pobjede, pogotovo one koje se ostvare u neizvjesnim mečevima. Podižu samopouzdanje", kazao je Prandeli.

Jovetić će zaigrati od starta, nakon što ga je Manćini djelimično osvježio u srijedu protiv Verone, kada je Jo-Jo na terenu bio posljednjih tridesetak minuta.

Bonus video: