Ćolo daje cijelog sebe, isto očekuje od nas na terenu

3 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Sajt Atletika
Stefan Savić, Foto: Sajt Atletika
Ažurirano: 26.09.2015. 12:40h

Nakon debija u Primeri, u dresu Atletika, Stefan Savić vjeruje da će „ubijediti“ Dijega Simeonea da je spreman da igra u kontinuitetu.

"Nisam se uzbuđivao što sam četiri meča bio na klupi, jer sam navikao tako u svim klubovima. Bio sam na početku rezerva i u Borči, Partizanu, Sitiju i Fiorentini. Oduvijek sam vjerovao u sebe, znam koliko vrijedim, maksimalno radim na treninzima i to se na kraju i isplati", kaže Savić za „Vijesti”.

Kakvi su utisci nakon debija?

"Bilo je dobro, zadovoljan sam. Nismo primili gol, odigrao sam dobar meč".

Da li si poslije meča razgovarao sa Simeoneom?

"Nisam posebno, bio je zadovoljan pobjedom. Pričao je sa grupom, analizirali smo malo i odmah počeli pripreme za Viljareal".

Kolika je razlika između Fiorentine i Atletika, Serije A i Primere?

"Više se i jače trenira u Atletiku. Zna se da je to ekipa koja je fizički maksimalno spremna, pa su i treninzi takvi. Što se tiče razlike u igri, rano je da donosim zaključke, ali jasno je da je španska liga puna tehničara, odličnih individualaca i da se igra vrlo brzo".

Kakva je atmosfera u ekipi?

"Odlični momci, pravi profesionalci. Istina je da ih krasi veliki pobjednički mentalitet, ali se nijedan protivnik ne potcjenjuje. Svaka utakmica se priprema kao da je najvažnija i protiv najvećih rivala".

Kako su te prihvatili saigrači?

"Sve je na najvećem nivou, a najviše mi je pomogao Slovenac Oblak. Sa njim provodim i najviše vremena".

Kakav je Simeoneov odnos prema igračima?

"Ima ogroman autoritet, to sam vidio od prvog dana. Traži mnogo na treninzima, nema ni minut opuštanja u radu. Daje cijelog sebe tokom treninga i u pripremama mečeva i očekuje da igrači urade isto".

Razmišljate li o tituli?

"Jasno je da smo kandidati za titulu i da moramo da razmišljamo. Potajno se nadamo da možemo da izdržimo trku sa Realom i Barselonom".

Nadam se da ću bar jednu noć slaviti sa navijačima na Neptunu

Za sedam dana je derbi sa Realom...

"Velika utakmica, vidim da su mediji već počeli da pričaju o derbiju. Navijači je jedva čekaju, ali nama je priča o Realu zabranjena. Imamo gostovanje Viljarealu, pa Ligu šampiona".

Kakav je Madrid?

Nisam vidio mnogo, a to što sam vidio je impozantno. Imaću priliku da ga upoznam, a nadam se da ću bar jednu noć provesti na fontani Neptun i sa navijačima slaviti.

Bonus video: