Kotorac nosi Grbljane, Zetu vadi 16-godišnjak, Lončar kao napadač

Nešto više golova u posljednja dva kola
404 pregleda 0 komentar(a)
dejan kotorac, Foto: Savo Prelević
dejan kotorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2018. 10:13h

Crnogorski prvoligaši malo su podigli prosjek golova u posljednja dva kola. Publike i dalje nema na stadionima, ali je u 15. kolu viđeno nekoliko efektnih golova i zanimljivih individualnih rola.

Fudbaleri OFK Titograda jedini su koji nisu zatresli protivničku mrežu, iako su imali dosta prilika u Nikšiću.

Vladan Giljen (Sutjeska) - Već četiri utakmice nije primio gol. “Miris” prošle sezone. Protiv OFK Titograda je imao i pomoć stative, ali ponovo djeluje stabilno na golu.

Jovan Baošić (Zeta) - Uz oslonac Igora Vujačića, vjerovatno najboljeg štopera lige, svaki defanzivac pruži i više nego što može. Protiv Grblja se istakao Baošić, iako je Zeta primila gol, tek drugi na posljednjih 10 mečeva u prvenstvu.

Zdravko Dragićević (Grbalj) - Vezista koji se specijalizovao za poziciju štopera. Mreža Grbljana zatresla se nakon 616 minuta, i to iz prekida, u posljednjim momentima regularnog dijela meča sa Zetom.

Demir Kajević (Petrovac) - “Špartao” po lijevoj strani, namučio Budućnost, koja se jedva odbranila pod Malim brdom, da ne primi i drugi gol.

Marko Vučić (Sutjeska) - Njegova forma porasla je sa formom Sutjeske: Nikšićani su sami na prvom mjestu.

Dejan Kotorac (Grbalj) - Dirigovao i pogodio mrežu, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca: Vjerovatno najbolji igrač Grblja u posljednjih šest kola, otkada traje pozitiva serija tima iz Radanovića.

Aleksandar Macanović (Rudar) - Konačno, odblokirao se i Rudar, a Macanović je dao veliki doprinos, ne samo lijepim golom u 49. minutu.

Stefan Lončar (Sutjeska) - Može iz igre, glavom, nogom, može i iz penala - vezista mlade reprezentacije pogađa mrežu četvrti meč zaredom.

Slaven Stjepanović (Petrovac) - Malo je nedostajalo da to bude Slaven Stjepanović kakvog je crnogorska publika gledala davno, prije više od 10 godina. Nije dao gol protiv Budućnosti, imao je veliku šansu, ali se polako vraća u ritam nakon teške pobjede.

Ivan Vukčević (Zeta) - Ima 16 godina. Ušao sa klupe i postigao gol u 90. minutu, za nastavak serije Zete od 14 utakmica bez poraza u oba takmičenja. Može li više?

Edvin Kuč (Rudar) - Otvorio goleadu protiv Lovćena, za prekid “dosadne” serije remija i tijesnih poraza pljevaljskog tima.

Božo Marković (Sutjeska) - Na meču sa timom protiv kojeg je prošle sezone zaradio tešku povredu koljena, dao ogroman doprinos pobjedi - izborio penal, “natjerao” golmana OFK Titograda Ljuljanovića da ubaci loptu u svoju mrežu.

Mihailo Perović (Budućnost) - Rijetka svijetla tačka, u sivilu Budućnosti. Gol protiv Petrovca bio je dovoljan samo za remi.

Aleksandar Vujačić (Petrovac) - Mogao je da se proslavi, da sruši svoj bivš tim, da gurne Petrovac na 2. mjesto. Dao je “samo” gol iz penala. Ipak, da nije njega, ne bi Petrovčani sanjali evropske snove.

Bonus video: