MITAR NOVAKOVIĆ OPET ZAIGRAO ZA MORNAR

Sentimentalan povratak u Bar

"„Brajan Nenezić prije 15 godina u Mornaru nije prepoznao moj talenat, u ostalim klubovima jesu”, kaže Novaković
291 pregleda 6 komentar(a)
Mitar Novaković, Foto: Fscg.me
Mitar Novaković, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 25.09.2015. 08:59h

Nakon višegodišnjeg odsustva iz crnogorskog klupskog fudbala, sjajnih epizoda u OFK Beogradu i ruskom Amkaru, te reprezentativnih obaveza, Mitar Novaković je odlučio da karijeru okonča u svom rodnom gradu i klubu u kojem je ponikao, barskom Mornaru.

Iako je, kako ističe „hladnog srca“ prije 16 godina napustio voljeni klub...

"Nažalost, ne pamtim po dobrom odlazak iz Mornara. Tadašnji trener, po mnogima veliki stručnjak, Brajan Nenezić, nije prepoznao moj talenat. Na svu sreću, u klubovima u kojima sam igrao treneri su imali drugačije viđenje mojih kvaliteta. I svuda sam bio standardan. Kada pogledam iza sebe, nakon svih ovih godina možda je i dobro što Nenezić nije znao da ocijeni moje kvalitete. Možda ne bih bio ovako uspješan", kroz osmjeh i sjetu ističe Novaković.

Prve povratničke minute upisao je u meču sa Petrovcem u srijedu...

"Posebno sam sentimentalno doživio novi debi u klubu u kojem sam ponikao. Nije me bilo u fudbalu nešto više od godinu. A teško je za fudbalera da se nakon tolike pauze ponovo vrati u takmičarski pogon. Trebaće mi vremena, ali sam voljan i motivisan da radom podignem formu i spremu na optimalni nivo", rekao je popularni „ Mrčo“.

Klub u koji se ipak vratio „punog“ srca ne nalazi se u dobroj situaciji. Ali ima vremena da se sve to promijeni...

"Nismo dobro startovali, ali nismo loše igrali. Mnogo je razloga za ovakvu situaciju. Dosta je novih igrača, imali smo težak raspored, u nekim mečevima doživjeli nezaslužene poraze. Na sve to se nadovezala i povreda majstora Dženana Radončića. Smatram da jedna dobra utakmica u prvenstvu, potpuno može okrenuti sezonu", ističe Novaković.

Nacionalni tim je i dalje dio mene

Mitar Novaković je odigrao 25 utakmica u dresu reprezentaciju Crne Gore. Primio je prizanje za takozvani „srebrni jubilej”, prošao je tri kvalifikaciona ciklusa, igrao kod trojice selektora.

"Osjećaj igranja za nacionalni tim ne može da se poredi ni sa čim. Atmosfera, podrška navijača, emotivni naboj... Sve to je i dalje dio mene, iako fizički više nisam u toj priči. Još ništa nije izgubljeno u ovom ciklusu. Vjerujem u momke, nadam se da će pobijediti Austriju i da će meč u Rusiji odlučivati o svemu, te da nas neće skupo koštati kiks u Lihtenštajnu", kaže Novaković.

Preporučujemo za Vas