Organizacija "Žene u fudbalu" tuži Murinja zbog Eve Karneiro

"Bićemo ekstremno iznenađeni ako ne bude žestoko kažnjen - kazala je Ana Kesel, suosnivač organizacije „Žene u fudbalu”.
3 komentar(a)
Murinjo, Foto: Vijesti
Murinjo, Foto: Vijesti
Ažurirano: 24.09.2015. 18:53h

U grdnim problemima mogao bi da se nađe trener Čelsija Žoze Murinjo nakon sukoba sa doktoricom Evom Karneiro, koji je rezultirao njenim odlaskom iz kluba prije nekoliko dana.

Eva je, naime, odlučila da napusti „Stemford bridž” i Portugalca preda sudu zbog verbalnog napada u finišu utakmice sa Svonsijem, početkom avgusta.

Neće, međutim, ostati samo na tome. Kako piše “Tajms”, portugalski trener se našao na udaru organizacije „Žene u fudbalu”, jer je navodno koristio “seksistički i uvredljiv jezik” obraćajući se Evi Karneiro kraj aut-linije tokom sporne utakmice, koja je završena loše po šampiona - 2:2.

"Bićemo ekstremno iznenađeni ako ne bude žestoko kažnjen - kazala je Ana Kesel, suosnivač organizacije „Žene u fudbalu”.

To tijelo je već poslalo video snimke Fudbalskoj asocijaciji Engleske i prateću dokumentaciju, koja navodno potvđuje korišćenje „seksističkog i uvredljivo jezika” od strane trenera Čelsija.

„Indenpendent” tvrdi da je FA već pokrenuo istragu. Ako se dokaže krivica, Murinjo bi mogao da bude kažnjen najmanje pet utakmica!

Eva Karneiro je sjedjela na klupi londonskog kluba na svakom meču od 2009. godine. Murinjo je odlučio da je skloni zbog scene na utakmici sa Svonsijem, kada je na zahtjev sudije Majkla Olivera utrčala na teren da ukaže pomoć Edenu Azaru. Portugalac je “poludio” jer je znao da će zbog ukazivanja pomoći njegova ekipa neko vrijeme igrati s dvojicom igrača manje (ranije je isključen Kurutoa), pa je Evu optužio za nerazumijevanje fudbala i kaznio je udaljavanjem od igrača i kluba.

Engleski tabloidi daju svoju verziju ovog sukoba, tvrdeći da je Murinju zasmetalo to što je Eva bila previše bliska sa pojedinim fudbalerima Čelsija, ma šta to značilo.

Ko je Eva Karneiro?

- Ima 42 godine. Rođena je u Gibraltaru i specijalista je sportske medicine.

- Studirala je medicinu na Univerzitetu u Notingemu, a magistrirala na Univerizetu “Kvin Meri” u Londonu.

- Radila je u Britanskom olimpijskom institutu za medicinu, bila je zadužena za ženski fudbalski tim Engleske, kao i za britanske atletičare.

- Godine 2009. prihvatila je poziv da počne da radi u Čelsiju. Trener “plavaca” tada je bio Karlo Anćeloti.

Bonus video: