Manćini: Nismo Barselona da svakom dajemo po pet

"Sjećam se da je Milan osvojio titulu tako što je skoro svaku utakmicu dobio rezultatom 1:0. Dok god pobjeđujemo, ja nisam zabrinut", kazao je Manćini
54 pregleda 4 komentar(a)
Manćini, Foto: Beta-AP
Manćini, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.09.2015. 16:06h

Furiozan start Intera u novoj sezoni - pet pobjeda u prvih pet kola, izjednačen klupski rekord iz doba Elenija Erere 1966. i odmah ogromna razlika u odnosu na timove koji su smatrani glavnim favoritima za Skudeto.

Aktuelni šampion Juventus već zaostaje nevjerovatnih 10 bodova za "nerazurima", Roma je na minus sedam, Milan na minus šest...

Posebno je karakterističan način na koji tim Stevana Jovetića dobija utakmice na početku sezone - svaki od pet trijumfa bio je minimalan, sa po jednim golom razlike, a čak četiri pobjede ostvane su rezultatom 1:0.

Trener Roberto Manćini, naravno, ne mari mnogo za stilski utisak dok god ga prati rezultat...

"Nismo Barselona da svakom dajemo po pet golova. Zapravo, ne vidim nijednu ekipu koja može da pobjeđuje sa 4:0 ili 5:0. Dok god nižemo pobjede, dok god smo prvi na tabeli, ja nisam zabrinut. A ubijeđen sam da ćemo biti još bolji i efikasniji, jer imamo puno novih fudbalera, koji tek treba da se uklope na pravi način".

Svjestan je Manćini da dolazi iz zemlje u kojoj je se taktika i rezultat najviše cijene, mnogo više od lepršave igre i razlike sa kojom se dobija...

"Sjećam se da je Milan osvojio titulu tako što je skoro svaku utakmicu dobio rezultatom 1:0".

Naravno, mnogo veće brige stanuju u taboru četvorosturkog uzastopnog šampiona, aktuelnog vicešampiona Evrope, ekipe Juventusa.

Tek je počelo, a "stara dama" je zaleđena na minus deset. Navijači se pitaju - jesu li se već oprostili od Skudeta?

"Mladi igrači su naivni i nisu navikli da igraju u velikom klubu. U ovom trenutku možemo svakog da pobijedimo, ali i od svakog da izgubimo", rekao je trener Juventusa Masimiliano Alegri nakon sinoćnjeg, senzacionalnog remija 1:1 s novim prvoligašem Frozinoneom.

Juventus ima samo jednu pobjedu u prvih pet kola.

Bonus video: