Liverpul umalo ispao od četvrtoligaša, Arsenalu londonski derbi

Liverpul izbjegao bruku nad brukama - tim Brendana Rodžersa je tek u penal-ruletu (3:2) eliminisao četvrtoligaša, ekipu Karlajla, i to na prepunom „Enfild roudu”. U regularnom toku i nakon produžetaka bilo je 1:1.
1 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2015. 22:25h

Arsenal, Čelsi, Mančester junajted i Liverpul plasirali su se u 4. rundu Liga kupa, i to na različite načine.

„Plavci” su bez problema napunili mrežu trećeligaša Volsola (4:1) u gostima, „đavoli” su se kod kuće poigravali sa Ipsvičem (3:1), dok su „tobdžije” do narednog kola morali preko starog londonskog rivala Totenhema, i to na „Vajt hart lejnu” - 2:1.

Šta tek reći za Liverpul, koji je izbjegao bruku nad brukama - tim Brendana Rodžersa je tek u penal-ruletu (3:2) eliminisao četvrtoligaša, ekipu Karlajla, i to na prepunom „Enfild roudu”. U regularnom toku i nakon produžetaka bilo je 1:1.

Ings je doveo "redse" u vođstvo sredinom prvog poluvremena, desetak minuta kasnije izjednačio je izvjesni Derek Asamoa, 34-godišnji napadač iz Gane.

Prilikom izvođenja penala viđena je revija promašaja, Lalana i Kutinjo nisu pogodili za Liverpul, ali je na sreću Brendana Rodžersa četvrtoligaš promašio jednom više - ukupno tri puta.

Murinjo je kombinovao na sredini i u napadu, dok se u odbrani odlučio za standardnu trojku iz prošle sezone - Terija, Kejhila i Ivanovića. „Plavci” su i u tom sastavu primili gol od trećeligaša, ali nisu imali problema da se plasiraju dalje - pogađali su Ramireš, Remi, Kenedi i Pedro, koji je ušao u nastavku.

Oba gola za Arsenal protiv Totenhema postigao je Flamini, dok su Runi, Pereira i Marsijal pogađali za Junajted.

Rezultati:

Totenhem - Arsenal 1:2 (0:1)

Volsol - Čelsi 1:4 (1:2)

Mančester j. - Ipsvič 3:0 (1:0)

Kristal Palas - Čarlton 4:1 (0:0)

Milton - Sautempton 0:6 (0:3)

Njukasl - Šefild v. 0:1 (0:0)

Norič - VBA 3:0 (0:0)

Bonus video: