Debakl Barselone u Galiciji, Benzema pokorio Baskiju (video)

Da su Katalonci ranjivi, pokazala je i Selta - čak 4:1 poraženi su Mesi i društvo na "Balaidosu", čime su pokvarili maksimalan učinak u prva četiri kola Primere.
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2015. 22:05h

Real, Selta i Viljareal preuzeli su vrh tabele u Primeri, Barselona je pala na 5. poziciju, sa slabijom gol-razlikom od Atletiko Madrida.

To je epilog petog kola Primere u kojem je "kraljevski klub" prebrodio teško gostovanje u Baskiji, a Katalonci se žestoko nasukali u Galiciji - bilo je čak 4:1 za Seltu, nekadašnji klub Luisa Enrikea.

Aktuelni španski i evropski šampion ranjiv je na početku sezone, to je pokazao debal od Atletik Bilbaoa početkom avgusta u Superkupu (4:0), a definitivno potvrdio večerašnji brodolom na "Balaidosu", kojim su Katalonci pokvarili maksimalan učinak u prva četiri kola Primere.

Nolito, nekadašnji talenat Barselone, je briljantnom udarcem sa ivice šesnaesterca u 26. minutu najavio potop svog bivšeg kluba, da bi samo četiri minuta kasnije Aspas iskoristio katastrofalnu grešku Pikea, stuštio se na gol i perfektnim lobom povećao na 2:0.

Katalonci su bili u teškom nokdaunu kada je još jednom Aspas - koji se nije dokazao u Liverpulu i Sevilji, ali je na dobrom putu da to uradi u Selti - početkom nastavka povećao na 3:0.

Goste nije povratio ni gol Nejmara za 3:1 deset minuta prije kraja, jer je koji trenutak kasnije Gvideti postigao četvrti gol za Seltu.

Fantastičnu utakmicu, u fantasičnom ambijentu na "San Mamesu", odigrali su Atletik i Real. Domaći nisu bili inferiorni, ali su se hvatali za glavu kada je Benzema u 19. minutu iskoristio katastrofalnu grešku Mikela San Hosea da gurne loptu u mrežu pored nemoćnog Iraizoza.

Baskijci su izjednačili nakon fantastičnog kontranapada i pogotka glavom Sabina na centaršut Susaete u 67. minutu, ali se samo tri minuta kasnije opet oglasio Benzema, koji je iz blizine zatresao mrežu na ubacivanje Iska - 2:1 za Real.

Vodećem dvojcu, Realu i Selti, oko ponoći se na vrhu priključio i Viljareal, koji je autogolom Tisonea slavio na gostovanju Malagi.

Rezultati:

Atletik Bilbao - Real Madrid 1:2

Sabin 67. - Benzema 19, 70.

Selta - Barselona 4:1

Nolito 26, Aspas 30, 56, Gvideti 83. - Nejmar 80.

Levante - Eibar 2:2

Morales 52, Deverson 90+3. - Baston 10, 48.

Rajo Valjekano - Sporting Hihon 2:1

Traoras (penal) 40, Guera 48. - Honatan 49.

Malaga - Viljareal 0:1

Tisone (autogol) 71.

Las Palmas - Sevilja 2:0

Mesa 30, Alkaraz 74.

Bonus video: