Omladinska reprezentacija ponovo u elitnoj rundi!

Izabranici Aleksandra Miljevića slavili protiv Kazahstana sa 2:1, iako su gubili na poluvremenu. Omladinska reprezentacija Crne Gore šesti put u dosadašnji sedam pokušaja ostvarila plasman u elitnu rundu.
2 komentar(a)
Miljenović, Foto: FSCG
Miljenović, Foto: FSCG
Ažurirano: 23.09.2015. 16:04h

Šesti put u dosadašnjih sedam pokušaja, peti pod komandom Aleksandra Miljenovića, omladinska reprezentacija Crne Gore plasirala se u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, među 28 najboljih reperezentacija u Evropi.

Kontinuitet dobrih rezultata nastavljen je nakon dramatičnog, posljednjeg kola grupe 2 preliminarne runde kvalifikacija, koja je igrana u Hrvatskoj, u Istri.

Crna Gora je danas u odlučujućem meču savladala Kazahstan u Poreču sa 2:1, što joj je bilo sasvim dovoljno za drugo mjesto u grupi i prolaz dalje, nakon ubjedljive pobjede nad Mađarima prije tri dana (3:0).

Stvari, međutim, nisu išle baš tako glatko, pošto su Miljenovićevi izabranici na poluvremenu gubili sa 1:0. Kako je u isto vrijeme i Hrvatska gubila od Mađarske istim rezultatom, ekipa Aleksandra Miljenovića je u tom momentu bila van elitne runde...

Sve je ipak krenulo na bolje čim je počeo nastavak - igrao se 53. minut kada je Momčilo Rašo izjednačio na 1:1. Kako je Hrvatska otrpilike u istom trenutku izjednačila protiv Mađarske u Puli na 1:1, Crna Gora je odjednom bila "unutra"...

I remi je tada bio dovoljan za drugo mjesto, ali se Stefan Vukčević i drugovi nisu kockali, već su golom rezerviste Bojana Vukićevića u 73. minutu osigurali plasman u elitnu rundu kvalifikacija, koja će se igrati na proljeće.

Krajnji epilog grupe 2 - Hrvatska sa sedam i Crna Gora sa šest bodova prošli su dalje, otpali su Mađarska sa četiri i Kazahstan bez bodova.