Rudar u finišu srušio Sutjesku, pobjeda Budućnosti u Radanovićima

Presuda je pod Golubinjom pala u samom finišu, u 88. minutu, kada je Ivan Knežević pogodio mrežu i Nikšićanima značajno otežao posao u revanšu za četiri sedmice.
6 komentar(a)
Ivan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ivan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.09.2015. 15:42h

Fudbaleri Rudara napravili su korak ka plasmanu u četvrtfinale Kupa, pošto su danas savladali Sutjesku u Pljevljima sa 1:0, u derbiju prvih mečeva osmine finala.

Presuda je pod Golubinjom pala u samom finišu, u 89. minutu, kada je Ivan Knežević pogodio mrežu Vukašina Poleksića. Napadač Rudara ušao je u igru samo 12 minuta prije trenutka odluke.

Još veći korak napravila je Budućnost, koja je slavila u Radanovićima protiv Grblja sa 2:1. Podgoričani su vodili 2:0 pogocima Ilinčića u 25. i Radunovića iz penala u 37. minutu, da bi Raičević u nastavku, u 68, ublažio poraz domaćina.

Aktuelni osvajač Kupa, Mladost, savladala je u Podgorici lidera drugoligaškog juga, bjelopoljsko Jedinstvo, sa 2:0. Golove su postigli Novović u nadoknadi prvog poluvremena i Pejović iz penala u 63. minutu.

Mornar je pod Malim brdom iznenadio domaćina i slavio sa 1:0 (Leverda u 59. minutu), dok Zeta u Golubovcima nije imala problema protiv Brskova (3:0). Ekipa Miodraga Martaća postigla je sve golove u prvom poluvremenu, i to u razmaku od svega 11 minuta - Bjedov je u 36. otvorio, a Vlaisavljevića u 44. i 45+2. minutu zatvorio goleadu.

Blizu četvrtfinala je i Dečić, koji je u Rožajama savladao Ibar sa 2:0, pogocima Lambulića u 8. i Ilica Camaja u 52. minutu.

Najveći dio posla završio je i Bokelj, koji je u Kotoru bio ubjedljiv protiv Iskre 3:0 - ekipu Slobodana Draškovića lansirali su Dejan Kotorac u 42, Dejan Pepić u 45+1. i Aleksandar Šćekić u 49. minutu.

Istim rezultatom, 3:0, Lovćen je na Cetinju slavio protiv Mladosti Lješkopolja. Goste je načeo Ivan Jablan u 13. minutu, a trijumf je potvrdio Miloš Đalac golovima u 23. i 27. minutu.

Bonus video: