Širer nazvao Kostu prevarantom i prodavcem magle

Štoperi pokušavaju da vas šutiraju, a Kosta je to okrenuo i radi isto to. Ali, granica postoji, a on je prešao", napisao je Širer u svojoj kolumni u "Sanu"
0 komentar(a)
Alan Širer, Foto: Wikipedia.org
Alan Širer, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 23.09.2015. 13:13h

Komentari oko nastupa Dijega Koste u londonskom derbiju Čelsi-Arsenal proteklog vikenda i dalje se ne smiruju, pa su se danas oglasile legende engleskog fudbala Alan Širer, koji je kritikovao igrača, i Dejvid Simen, koji je kritikovao suđenje.

Čelsi je pobijedio sa 2:0, ali je Arsenal dobio dva crvena kartona.

Kosta nije kažnjen nakon što je rukama prelazio preko lica Lorana Košijelnog, a onda je i isprovocirao Gabrijela, sa kojim se pokoškao zbog čega su obojica dobila žute kartone, a igrač Arsenala dobio je i crveni karton kad je udario Kostu.

FA Engleske je nakon toga preinačila odluku o isključenju.

Od subote se strasti ne smiruju i svako nudi svoje mišljenje, a ona su listom negativna.

Najbolji strelac Premijer lige svih vremena nazvao je Kostu "prevarantom".

"Opisao bih ga kao agresivnog prevaranta i prodavca magle. Nerviranje čuvara je dozvoljeno, to se dešava, svidjelo vam se to ili ne. Štoperi pokušavaju da vas šutiraju, a Kosta je to okrenuo i radi isto to. Ali, granica postoji, a on je prešao", napisao je Širer u svojoj kolumni u "Sanu".

Bivši golman Arsenala Simen rekao je da ga je "sramota" kako je sudio Majk Din, koji je isključio Gabrijela.

"Gabrijel je nasjeo na provokaciju. Uradio je glupu stvar u trenutku, ali najiritantnije je što igrač može da dobije direktan crveni karton za to. Isključujemo igrače zbog onakvih malih stvari. Stvarno se iznerviram kad pomislim na to, a ja se ne nerviram često", rekao je Simen.

I Širer i Simen su, međutim, pohvalili Kostinu igru i upozorili njegove čuvare da budu spremni na provokacije.

Bonus video: