Kosta suspendovan tri utakmice

2 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2015. 20:38h

Napadač Čelsija Dijego Kosta suspendovan je tri utakmice zbog nesportskog ponašanja na prvenstvenom meču Premijer lige protiv Arsenala u subotu u Londonu.

Na utakmici koju je Čelsi dobio sa 2:0, Kosta je udario protivničkog igrača Lorana Koščelnog, potom se sukobio sa Gabrijelom, ali je ostao na terenu, dok je defanzivac Arsenala isključen.

Nakon pregledanja snimka, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) kaznila je Kostu, a ukinula crveni karton Gabrijelu.

"Kosta je kažnjen zbog nasilničkog ponašanja koje sudija nije vidio. On će zbog toga odslužiti standardnu kaznu od tri meča suspenzije", saopštila je FA.

Žalba Arsenala je usvojena, ali je Gabrijel i dalje suočen sa posebnom kaznom zbog nedoličnog reagovanja nakon što mu je sudija Majk Din pokazao crveni karton.

Širer naziva Koštu prevarantom, Simena nerviraju sudije

Komentari nastupa Dijega Koste u londonskom derbiju Čelsi-Arsenal proteklog vikenda i dalje se ne smiruju, tako da su se danas oglasile legende engleskog fudbala Alan Širer, koji je kritikovao igrača, i Dejvid Simen, koji je kritikovao suđenje.

Najbolji strijelac Premijer lige svih vremena nazvao je Koštu "prevarantom".

"Opisao bih ga kao agresivnog prevaranta i prodavca magle. Nerviranje čuvara je dozvoljeno, to se dešava, svidjelo vam se to ili ne. štoperi pokušavaju da vas šutiraju, a Kosta je to okrenuo i radi isto to...Ali, granica postoji, a on je prešao", napisao je Širer u svojoj kolumni u Sanu, koju je prenio portal Gol.

Bivši golman Arsenala Simen rekao je da ga je "sramota" kako je sudio Majk Din, koji je isključio Gabrijela. Fudbalski savez Engleske optužio je poslije i Gabrijela i Koštu za nedolično ponašanje.

"Gabrijel je nasjeo na provokaciju. Uradio je glupu stvar u trenutku, ali najiritantnije je što igrač može da dobije direktan crveni karton za to. Isključujemo igrače zbog onakvih malih stvari. Stvarno se iznerviram kad pomislim na to, a ja se ne nerviram često", rekao je Simen.

I Širer i Simen su, međutim, pohvalili Kostinu igru i upozorili su njegove čuvare da budu spremni na provokacije.

Bonus video: