Rudar čeka Sutjesku, Budućnost u Radanovićima

"Želimo da napravimo solidnu zalihu i time olakšamo sebi posao u drugom poluvremenu, u Nikšiću", kaže trener Rudara Mirko Marić
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.09.2015. 14:24h

Aktuelni šampion i trostruki osvajač Kupa, Rudar, spreman je da napravi stepenicu više u odnosu na prošlu sezonu i plasira se u završnicu najmasovnijeg takmičenja.

Pljevljaci sjutra u prvom meču osmine finala dočekuju Sutjesku, odlučni da im se ne ponovi prošla sezona - tada su, naime, u osmini finala eliminisani od Lovćena.

"„Duel sa Sutjeskom svakako je derbi ove runde Kupa, što znači da ukupni pobjednik ne može unaprijed da se prognozira, bez obzira što smo ih nedavno ubjedljivo savladali pod Golubinjom (4:1). Ne očekujem da se ponovi neki sličan rezultat, jer ovo je sasvim drugo takmičenje, a tu je i revanš kraj Bistrice gdje će se, ipak, sve rješavati. S druge strane, u prilično smo napornom ritmu utakmica, pa ćemo možda malo i kombinovati i odmoriti neke igrače koji su od početka sezone praktično non-stop na terenu. Naravno, to ne mijenja naš osnovni plan. Želimo da napravimo solidnu zalihu i time olakšamo sebi posao u drugom poluvremenu, u Nikšiću. U svakom slučaju, biće težak dvomeč iz koga ćemo, nadam se mi izaći kao pobjednici“, kaže trener Rudara, Mirko Marić.

Sutjeska je nedavno pretrpjela težak poraz u Pljevljima, a na prvenstvenoj tabeli stoji očajno - samo je gol-razlika, naime, dijeli od crvene zone. Mogu li izabranici Aleksandra Nedovića da se preko Kupa iskupe za loš start sezone, iako igraju sa šampionom?

"Mnogo teška utakmica, Rudar je favorit, što je pokazao i nedavno pobjedom u prvenstvu. Tada smo, međutim, bili značajno oslabljeni, a sada ćemo nastupiti sa nešto boljim timom, iako opet nismo kompletni. Vjerujem da imamo šansi, a naš cilj je da se sve odluči u Nikšiću u revanš meču", kaže defanzivac Sutjeske Aleksandar Šofranac.

U sličnoj poziciji kao Sutjeska je i podgorička Budućnost, koja će protiv Grblja - sjutra u Radanovićima, a za 28 dana pod Goricom - pokušati da se iskupi za očajan start u prvenstvu.

U osmini finala se izdvajaju još dva prvoligaška duela: Petrovac - Mornar i Bokelj - Iskra. Aktuelni osvajač Kupa, Mladost, igra sa liderom drugoligaškog karavana, bjelopoljskim Jedinstvom.

Parovi:

Ibar - Dečić

Lovćen - Mladost Lješkopolje

Petrovac - Mornar

Zeta - Brskovo

Rudar - Sutjeska

Mladost - Jedinstvo

Grbalj - Budućnost

Bokelj - Iskra

Sve utakmice počinju u 15.30 časova.

Revanši su 21. oktobra.

Bonus video: