Hrvatska predstavila Čačića, navijači spremaju bojkot

Bivši trener Dinama stigao je umjesto smijenjenog Nika Kovača i u hrvatskim medijima i javnosti odmah je etiketiran kao "trener bez autoritreta", "Mamićev poslušnik" i "potrčko".
5 komentar(a)
Bojkot, Foto: Index.hr
Bojkot, Foto: Index.hr
Ažurirano: 22.09.2015. 13:43h

Hrvatski nogometni savez predstavio je danas Anta Čačića kao novog selektora.

Bivši trener Dinama stigao je umjesto smijenjenog Nika Kovača i u hrvatskim medijima i javnosti odmah je etiketiran kao "trener bez autoritreta", "Mamićev poslušnik", "potrčko" i "marioneta".

"Zašto ja iz Hrvatske ne mogu da budem potvrđeni stručnjak, zašto bih morao raditi u inostranstvu da bih postao selektor", branio se Čačić na današnjoj pres-konferenciji, koju su zbog opšteg revolta među navijačima obezbjeđivale pojačane policijske snage.

"Žao mi je zbog atmosfere linča, ali ja sam navikao sam na kritike, doživljavao sam ih i kada sam preuzimao Dinamo. Ovo je demoktatija. Ono što me drži jeste to da iza mene stoji rad, odgovornost i poštenje. To sam pokazao gdje god sam radio i dokazaću ovdje. Ovo je vrh moje karijere", kazao je Čačić, koji je do sada vodio Dinamo, Lokomotivu, Radnik Sesvete i Slaven Belupo.

Hrvatska fudbalska javnost je, blago je reći, bijesna ovakvim izborom...

"Teško je danas biti navijač hrvatske reprezentacije. Zato što za hrvatsku reprezentaciju ne navijaju oni koji je vode i neki koji za nju igraju. Upravo suprotno - oni je iskorišćvaju i devastiraju, vođeni idejom Zdravka Mamića, dugogodišnjeg gazde, arhitekta i ubice hrvatskog fudbala koji je od nacionalne selekcije napravio projekciju odnarođenog Dinama", piše Index.hr.

No, navijači "vatrenih" očigledno neće sjedjeti skrštenih ruku nakon ovakvog izbora predsjesnika HNS-a Davora Šukera, koji je po hrvatskim medijima samo marioneta u rukama svemoćnog gazde hrvatskog fudbala, Zdravka Mamića.

"Spremite se na rušenje - 10.000 Hrvata poručilo bandi: Hrvatska je svetinja, a ne vaša prćija", piše Index i navodi da se u prvh 24 sata čak 10 hiljada ljudi priključilo Fejsbuk stranici preko koje se izražava protivljenje samovolji Zdravka Mamića.

Hrvatska u oktobru igra protiv Bugarske i treba joj pobjeda ukoliko želi da zadrži šanse da se plasira direktno na Euro.

Bonus video: