Ante Čačić preuzeo "vatrene"

Novom selektoru će u stručnom štabu navodno pomagati Josip Šimunić, Ante Miše i Marijan Mamić
76 pregleda 0 komentar(a)
Ante Čačić, Foto: Betaphoto
Ante Čačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.09.2015. 18:34h

Čelnici Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) nisu poslušali glas javnosti, niti Miroslava Ćira Blaževića - novi selektor "vatrenih" je Ante Čačić.

"Ako on bude selektor, ja selim iz Hrvatske! Pa kako on da bude na čelu nacionalnog tima? Ako ga želi Zdravko Mamić, pitajte ga zašto ga je onda otjerao iz Dinama i molio Zlatka Zahoviča da ga dovede u Maribor...", grmio je Blažević kada je čuo da je Čačić prvi kandidat.

Desetak dana kasnije, Čačić je jednoglasno izabran na sjednici Izvršnog odbora HNS-a, jer je za njega glasalo svih 17 članova.

"Razgovarali smo, razmislili i došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam, kao i svim ranijim izborima koje smo odgovorno, na čelu sa mnom, napravili, a to je da izaberemo selektora koji će odvesti Hrvatsku na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Čačić je imao protivknadidata u liku Zorana Vulića, čak se prethodnih dana vjerovalo da trener Splita ima veće šanse. Ali, Čačić je pobijedio, vjeruje se da je Mamićev lobi odradio svoje.

Novom selektoru će u stručnom štabu navodno pomagati Josip Šimunić, Ante Miše i Marijan Mamić.

"Stručni štab? Sjutra je pres konferencija Antea Čačića, a zna se da selektor uvijek bira pomoćnike, tako je bilo u istoriji HNS-a", istakao je Šuker.

Čačić je vodio Dinamo u Ligi šampiona, potom i slovenački Maribor u Ligi Evrope, a sjedio je i na klupi zagrebačke Lokomotive, Intera iz Zaprešića, Osijeka, Slavena...

"Prednost mu je što je vodio osam, devet igrača iz ove reprezentacije. To je bitna stavka, jer je vrlo teško na prvom narednom okupljanju postaviti neke nove zahtjeve", dodao je Šuker.

Čačić je dobio ugovor do Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, iako Hrvatsku tek čeka borba za prvo veliko takmičenje - Euro u Francuskoj narednog ljeta.

Niko Kovač je dobio otkaz nakon neuspjeha protiv Azerbejdžana (0:0) i Norveške (0:1) kojima je Hrvatska zakomplikovala plasman na EP.

Čačić će debitovati 10. oktobra kada Hrvati dočekuju Bugarsku.

Bonus video: