Napoli ponizio Lacio, Inter se ne zaustavlja

0 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2015. 20:52h

Inter je upisao i četvrtu pobjedu u Seriji A, svaka od njih je bila teška na jedan gol razlike, izuzetak nije bilo ni gostovanje u Veroni.

Milanski velikan je savladao Kjevo sa 1:0 i to golom, prvim u sezoni, novog kapitena Maura Ikardija. Argentinac je pogodio u 42. minutu, nakon što je Stevan Jovetić sjajno propustio loptu do Žofrija Kondogbije, a Francuz centrirao i omogućio Ikardiju da pokaže kakav osjećaj za gol ima...

Kjevo je u prvih pola sata bio opasniji rival, Interu je pripala završnica poluvremena, a u nastavku je mogao ranije da riješi pitanje pobjednika da Ivan Perišić nije bio sebičan u velikoj šansi.

Jovetić je zamijenjen 15 minuta prije kraja, a i kao u milanskom derbiju zamijenio ga je Rodrigo Palasio.

"Stevan još nije u top formi", pojasnio je izmjenu Roberto Manćini.

A prvi trijumf u ligi ostvario je Juventus - šampion je savladao Đenovu u gostima sa 2:0.

Golman "grifona" Euđenio Lamana je ubacio loptu u svoju mrežu i donio prednost Juveu u 37. minutu, a već u 44. je bilo jasno da gosti idu ka trijumfu kada je fudbaler domaćina Armando Ico dobio drugi žuti karton.

Tačku na pobjedu stavio je Pol Pogba iz penala u 60. minutu.

"Ovo je lijep trijumf, prije svega jer je prvi u sezoni. Uz to, tri boda su osvojena na teškom terenu, znamo da u Đenovi nikada nije jednostavno", istakao je Masimilijano Alegri, kojem problem nakon ove utakmice stvara povreda Alvara Morate (zamijenjen već nakon 20 minuta).

Roma je mogla samo do boda protiv Sasuola na "Olimpiku", (2:2).

Gosti su dva puta vodili, Rimljani se vraćali u igru (prvi gol je dao Franćesko Toti, što mu je 300. u dresu "vučice"), ali više nisu mogli, iako su u samom finišu oštećeni za penal.

Ipak, bilo je to veoma loše popodne za sudije u Vječnom gradu, jer je i pogotku kapitena Rome prethodio čist ofsajd, a sporan je i detalj kada je poništen gol napadaču Sasusola Nikoli Sansoneu kod rezultata 2:2.

"Podbacili smo u odbrani, izgubili smo dva boda. Znali smo da je Sasuolo opasan protivnik, sa moćnim napadačima koji mogu da nam naprave problem, ali smo sami krivi za to što nismo pobijedili", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Prvi Interov pratilac na tabeli je Torino. "Bikovi" su pobijedili Sampdoriju kod kuće sa 2:0 pogocima Fabija Kvaljarele.

Kvaljarela je u karijeri igrao za Sampdoriju, ali protiv nje nema milosti - danas je postigao deveti i 10. pogodak u karijeri protiv Đenovljana u Seriji A.

Na trećem mjestu se izdvojila Fiorentina pobjedom nad Karpijem, iako je igrom bila daleko od ekipe koja zaslužuje tri boda.

"Viola" je slavila sa 1:0 golom senegalskog napadača Kume Babakara.

Konačno je svanulo i Napoliju nakon nešto slabijeg starta sezone - Napolitanci su kod kuće deklasirali Lacio sa 5:0 i vrlo moguće potpisali otkaz treneru "nebesko-plavih" Stefanu Pioliju.

Iako je tek start sezone teško da će mu predsjednik Rimljana Klaudio Lotito oprostiti eliminaciju iz Lige šampiona, te bruke protiv Kjeva (0:4) i sada od "azura".

Strijelci za Napolitance bili su Gonsalo Iguain (dva puta), Alan, Lorenco Insinje i Manolo Gabjadini.

Rezultati

Napoli - Lacio 5:0 (Iguain 14, 59, Alan 35, Insinje 47, Gabjadini 79)

Kjevo - Inter 0:1 (Ikardi 42)

Karpi - Fiorentina 0:1 (Babakar 35)

Roma - Sasuolo 2:2 (Toti 36, Salah 49 - Defrel 22, Politano 45)

Atalanta - Verona 1:1 (Morales 90 - Pizano 90+6)

Bolonja - Frozinone 1:0 (Munije 27)

Đenova - Juventus 0:2 (Lamana (autogol) 37, Pogba (penal) 60)

Torino - Sampdorija 2:0 (Kvaljarela 18, 24)

Subota

Milan - Palermo 3:2

Udineze - Empoli 1:2

Tabela

Bonus video: