Šampion usporio na Cetinju, ali ostao na čelu

"Nismo igrali kao u prethodnim mečevima, nedostajali su nam tačan pas i dubina igre", bio je samokritičan trener Rudara Mirko Marić.
1 komentar(a)
Rudar - Mornar, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Mornar, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 19.09.2015. 20:59h

Cetinjski žaropek i tvrdi Lovćen usporili su, ne i do kraja ošamutili šampiona. Ni u četvrtom uzastopnom takmičarskom meču Rudar nije pobijedio na Obilića poljani, ali je za utjehu uspio da izvuče bod.

Nakon utakmice sa više ispoljenih atletskih, nego prefinjenih tehničkih elemenata, nije ostao ukus gorčine kod rivala – Cetinjani su prvi put u sezoni vezali tri susreta bez poraza, dok su Pljevljaci zadržali lidersku poziciju...

"Nismo igrali kao u prethodnim mečevima, nedostajali su nam tačan pas i dubina igre", bio je samokritičan trener Rudara Mirko Marić.

"Odigrali smo nedopustivo loše u prvom dijelu. Probudili smo se u nastavku, a čini mi se da je remi najrealniji ishod".

Plan gostiju o kontrolisanoj ofanzivi istopio se na cetinjskih 33 stepena Celzijusa u 16. minutu, kada je Balši Radoviću, u prodoru po desnom krilu, lopta prešla preko noge – naum o centaršutu pretvorio se u efektan lob, koji je golman Pljevljaka Radanović mogao da isprati samo pogledom.

Rudar je odlučnije krenuo naprijed, ali bez svog kreativca Vlahovića nije pronalazio prostor ni način da naudi osokoljenom i disciplinovanom Lovćenu. Falio je i posljednji pas i onaj prije njega, sve do 41. minuta, kada je Vuković šutirao glavom iz peterca i izmamio atraktivnu paradu Petkovića...

Crveni alarm lider je upalio u 58. minutu, nakon što je mladi reprezentativac Vujanović iz neposredne blizine u čistoj poziciji pogodio Radanovića i, ispostavilo se - promašio pobjedu. Trener Marić nije imao kuda - pet minuta kasnije uveo je rovitog Vlahovića, koji je brzo povezao redove svog tima i posredno doprinio izjednačenju.

U 67. minutu, kapiten je nabacio loptu u šesnaesterac, odbrana Lovćena je mlako odbila loptu na koju je natrčao Marković smjestivši je u mrežu...

"Rezultat je realan, a moji momci su protiv šampiona vrlo dobro odgovorili na taktičke zadatke", ocijenio je šef stručnog štaba Lovćena Slobodan Halilović.

"Utakmica je bila više interesantna, nego lijepa".

I, dodajmo, brzo će se zaboraviti - u srijedu u prvim mečevima osmine finala Kupa Lovćen će dočekati Mladost iz Lješkopolja, a Rudar Sutjesku...

LOVĆEN – RUDAR 1:1 (1:0)

Cetinje - Stadion na Obilića poljani. Gledalaca: 450. Sudija: M. Novović (Podgorica). Bez kartona.

Strijelci: Perović u 16. minutu (Lovćen), Marković u 67. minutu (Rudar).

LOVĆEN: Petković, Radunović, Martinović, Tatar, Rogošić (od 82. Tiodorović), Tomić, Vujanović, Perović, Đalac (od 73. Vujović), Perutović, Draganić (od 63. Jablan).

RUDAR: Radanović, Sopo, Vuković, Jovanović (od 63. Vlahović), Nestorović, Radišić (od 75. Reljić), Božović, Brnović, Damjanović, Marković (od 77. Knežević), Živković.

Bonus video: