Bilić nastavio da ruši velikane, Čelsi dobio derbi sa Arsenalom

54 pregleda 0 komentar(a)
Bilić, Foto: Reuters
Bilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2015. 18:35h

Nakon poraza u Ligi šampiona od Juventusa, Mančester siti je kod kuće pokleknuo i u Premijer ligi - iznenađenje na "Etihadu" je danas priredio Vest Hem sa 2:1, koji je ponovio uspjeh iz mečeva u gostima protiv Arsenala (2:1) i Liverpula (3:0).

Ekipa Slavena Bilića je Sitiju nanijela prvi poraz u prvenstvu, a "građani" su primili i prve golove u šampionatu. Hrvatski stručnjak je posao tek četvrti trener u istoriji Premijer lige koji je u istoj sezoni pobijedio velikane kao što su Liverpul, Arsenal i Siti.

Londonski tim je na sjajan način otvorio susret pošto je Viktor Mozes sjajnim šutem sa oko 20 metara, savladao Džoa Harta. Bio je to drugi pogodak za Mozesa u ovom šampionatu, a "Čekićari" se nijesu zaustavili na ovom golu, te su poslije pola sata igre preko Dijafre Sakoa udvostručili vođstvo.

Sako se najbolje snašao nakon kornera gostiju i iskoristio nepažnju defanzivaca Sitija.

Fudbaleri Sitija su se vratili u meč debitantskim golom Kevin de Brujnea u finišu prvog dijela meča. Belgijanac je sjajno šutirao i savladao na ovom meču odličnog Adrijana.

U nastavku susreta Siti je svim silama pokušavao da stigne do izjednačenja, ali u nekoliko navrata izgledne šanse promašio je Jaja Ture.

Vest Hem je do kraja ipak uspio da izdrži nalete domaćina i dođe do velike pobjede nad viceprvakom Engleske i drugog mjesta na tabeli.

Čelsi je dobio londonski derbi protiv Arsenala sa 2:0 i stigao do druge pobjede u Premijer ligi, dok je Arsenal doživio drugi poraz.

U velikom londonskom derbiju prvo poluvreme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Najupečatljivi trenutak u tom periodu je crveni karton defanzivca Arsenala Gabrijela, koji je ušao u sukob sa Dijegom Kostom, pa mu je arbitar Martin Etkinson pokazao direktan crveni karton.

Čelsi je iskoristio brojčanu prednost u drugom dijelu meča, pa je do prednosti došao u 53. minutu, kada je Zuma nakon dobrog skoka, poslije centaršuta Seska Fabregasa, postigao svoj prvi gol za "plavce".

Arsenal je od 79. minuta igrao sa devetoricom igrača na terenu, pošto je drugi žuti karton zaradio Santi Kasorla.

Ekipa Žozea Murinja je i poslije vođstva nastavila da napada gol Arsenala, a do novog gola su došli u nadoknadi vremena.

Tada je Eden Azar natrčao na jednu odbijenu loptu i udarcem sa oko 15 metara savladao Petra Čeha, iako je pri šutu Azara lopta pogodila Čembersa.

"Za mene na ovoj utakmici nema kontroverzi. Meč ima mnogo različitih aspekata - tehničkih, emotivnih i fizičkih. Normalno je da najbolji tim pobijedi, a mi smo najbolji tim. Bili smo dominatni, ali bilo bi licemerno reći da nije bilo lakše igrati sa igračem više. Mislim da sam igrao 15 ili 16 mečeva protiv Arsenala i samo jednom nisu kukali. Možda zato što su tada pobijedili. Na svim ostalim mečevima imaju razlog za to", rekao je Murinjo poslije meča.

Možda i najveće iznenađenje kola priredili su fudbaleri Votforda koji su na Sent Džejms Parku savladali domaći Njukasl (2:1) golovima Odiona Igala.

Bornmut je pogocima Kaluma Vilsona i Meta Ričija rano riješio pitanje pobjednika protiv Sanderlenda, koji je od 74. minuta igrao sa igračem manje isključenja Jonasa Kabula.

Važnu pobjedu izvojevala je ekipa VBA koja je u gostima slavila protiv Aston Vile, a jedini gol na meču djelo je Saida Berahina u 39. minutu.

Pobjednika nije bilo u mečevima Stouk - Lester (2:2) i Svonsi-Everton (0:0).

Fudbaleri Lestera su uspjeli da ostvare remi i pored toga što su imali dva gola zaostatka poslije 20. minuta. Napadač "Lisica" Rijad Marez postigao je šesti gol i osamostalio se na čelu liste strijelaca Premijer lige.

Rezultati

Čelsi – Arsenal 2:0 (Zuma 53, Azar 90+1)

Aston Vila - VBA 0:1 (Berahino 39)

Bornmut - Sanderlend 2:0 (Vilson 4, Riči 9)

Njukasl -Votford 1:2 (Janmat 62. - Igalo 10, 28)

Stouk - Lester 2:2 (Krkić 13, Valters 20. - Marez 51. penal, Vardi 69)

Svonsi - Everton 0:0

Mančester siti - Vest Hem 1:2 (De Brujne 45. - Mozes 6, Sako 31)

Nedjelja

Totenhem – Kristal Palas (14.30)

Liverpul – Norič (17.00)

Sautempton – Mančester junajted (17.00)

Tabela: Mančester siti 15, Lester i Vest Hem po 12, Mančesterj unajted i Arsenal po 10, Vest Hem, Kristal Palas i Votford po 9...

Bonus video: