Švjacarska gubila 2:0, pa deklasirala Belgiju i plasirala se u plej-of

Pored Švajcarske i Portugala, na završni turnir ide i Engleska, nakon današnje pobjede nad Hrvatskom, a posljednji putnik biće poznat nakon sjutrašnjeg duela Njemačka - Holandija
0 komentar(a)
švajcarska, Foto: Reuters
švajcarska, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2018. 21:52h

Belgija je protiv Švajcarske u Lucernu vodila 2:0 već nakon 17 minuta, bila jednom nogom na završnom turniru A Lige nacija, a onda se dogodilo čudo.

Švajcarci su u fudbalskom transu do vrha napunili mrežu "crvenih đavola", do poluvremena preokrenuli na 3:2, a na kraju pobijedili 5:2 i osvojili prvo mjesto u drugoj grupi, plasitavši se u plej-of rundu, koja će se igrati u Portugalu.

Švajcarska i Belgija imaju po devet bodova, ali tim Vladimira Petkovića ima bolji međusobni skor (prvi meč Belgija je dobila 2:1).

Torgan Azar je postigao oba gola za goste, het-trik za Švajcarsku upisao je Haris Seferović, po jednom su se upisali Rikardo Rodriges i Niko Elvedi.

Pored Švajcarske i Portugala, na završni turnir ide i Engleska, nakon današnje pobjede nad Hrvatskom, a posljednji putnik biće poznat nakon sjutrašnjeg duela Njemačka - Holandija.

Holanđanima je dovoljan bod da budu ispred Francuske.

Bonus video: