Pike: Ter Štegen nije kriv, ne oduzimajte divljenje Florenciju

"Jednostavno sam prekrio lice rukama i shvatio da sam dao gol koji nikada neću zaboraviti", kazao je Florenci
56 pregleda 4 komentar(a)
Alesandro Florenci, Foto: Reuters
Alesandro Florenci, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2015. 15:03h

Ni teške povrede Rafinje, Šćešnjija, lakša Bejla ili debakl Arsenala u Zagrebu... Ne, tema dana u fudbalskoj Evropi je nevjerovatan gol veziste Rome Alesandra Florencija Barseloni. I to sa centra igrališta kod desne aut linije preko kolosa na golu katalonskog giganta, Mark Andre ter Štegena.

A svi u Barsi su jedinstveni, Ter Štegen nije kriv za takav gol.

"Zadatak Ter Štegenu je da drži centar naše odbrane, i uopšte nije kriv za primljeni gol, pardon evrogol. Ne smiju se umanjivati zasluge Florenciju za nevjerovatan pogodak, jer je uradio nevjerovatnu stvar", kazao je Đerard Pike, defanzivac Barselone.

Njegovo mišljenje dijeli i trener Luis Enrike.

"Taj gol je moja krivica, jer ja zahtijevam od Ter Štegena da izađe i zatvori taj prostor u našoj odbrani".

I nekada najbolji golman na svijetu Oliver Kan smatra da Ter Štegen ništa nije mogao da uradi kod fantastičnog gola veziste Rome.

"Ter Štegen je pokrivao poziciju koju nameće moderni fudbal i nije njegova krivica. Sada od golmana se traži da budu postavljeni visoko, osujete napade i to je dio igre. Ali i dio rizika, jer golman tako postavljen učestvuje u ometanju napada rivala, ali istovremeno rizikuje, što je svjesno i planirano. U moje vrijeme tako je jedino branio Jens Leman, moj partner iz selekcije Njemačke, i zato je izazivao ogromnio interesovanje. Sada je taj stil postao opšte prihvaćen", naglasio je Kan.

A Alesandro Florenci je još pod nevjerovatnim utiscima zbog evrogola datog favorizovanoj Barsi i to za konačnih 1:1 na Olimpiku.

"Činilo mi se da lopta nakon mojeg šuta putuje cijelu vječnost, kao četiri ili pet minuta, a to je bilo svega četiri do pet sekundi. Kada sam vidio da je lopta u mreži jednostavno nijesam znao šta da radim sa sobom. Kako d ase radujem! Jednostavno sam prekrio lice rukama i shvatio da sam dao gol koji nikada neću zaboraviti".

Bonus video: