Na "Zenit areni" 21 stepen tokom cijele godine

Na novom stadionu Zenita u Sankt Peterburgu, "Zenit areni" instaliran je sistem koji će omogućiti da temperatura tokom cijele godine bude 21 stepen celzijusa
0 komentar(a)
Zenit arena, Foto: Zenit
Zenit arena, Foto: Zenit
Ažurirano: 17.09.2015. 12:22h

Na novom stadionu Zenita u Sankt Peterburgu, "Zenit areni" instaliran je sistem koji će omogućiti da temperatura tokom cijele godine bude 21 stepen celzijusa, obavijestio je predsjednik Odbora za izgradnju, Mihail Demidjenko.

Na "Zenit areni" postavljen je krov površine preko 70.000 kvadrata, i na ovom stadionu će biti idealni uslovi za odigravanje utakmica Svjetsakog prvenstva 2018. godine.

"Obezbijedićemo posudu koja će akumulirati pet miliona kubika zagrijanog vazduha. Sve je to pripremljeno kao i enrgetski centar za obezbjeđenje protoka zagrijanog vazduha. U ovom trenutku stadion je izgrađen na 75,6 odsto", naglasio je Demidjenko.

Kapacitet stadiona za fudbalske utakmice biće 68.000 mjesta, dok će zahvaljujući kliznom sistemu sjedišta za druge događaje moći da primi 80.000 navijača. "Zenit arena" počekla je da se gradi 2006. godine.

Bonus video: