Serhio Ramos je pao na doping testu, slučaj zataškan?

Izvještaj nikada nije ugledao svjetlost dana, piše "Špigel", nisu preduzete mjere ni protiv igrača, ni protiv Reala, ni protiv ljekarskog tima madridskog kluba
73 pregleda 9 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2018. 17:41h

Serhio Ramos je prošle godine pao na doping testu, ali slučaj nikad izašao u javnost - do danas, tvrdi njemački "Špigel" u nastavku afere "Football Leaks".

Njemački magazin posjeduje tajnu dokumentaciju, koja pokazuje da je 4. juna 2017. godine iz Velsa u laboratoriju u Sibersdorfu (Austrija) stigao uzorak urina fudbalera Reala, pod kodnim brojemn 3324822.

Uzorak je uzet noć prije finala Lige šampiona u Kardifu, između Reala i Juventusa, tvrdi "Špigel".

Bio je to uzorak Serhija Ramosa, tvrdi njemački list.

Mjesec kasnije, šef laboratorije je poslao izvještaj Uefi, u kome se navodi da je u uzorku pronađen trag deksametazona, supstance koja se koristi za ublažavanje boli, ali koja utiče i na povećanje koncentracije i fizičkih aktivnosti, a koja je, zbog toga, na listi zabranjenih.

Izvještaj nikada nije ugledao svjetlost dana, piše "Špigel", nisu preduzete mjere ni protiv igrača, ni protiv Reala, ni protiv ljekarskog tima madridskog kluba...

Dva dana nakon dobijanja izvještaja, član Uefine anti-doping komisije kontaktirao je Ramosa za objašnjenje.

Španac je odgovorio 10. jula u četiri rečenice, tvrdi list.

Naveo je samo da je napisao da ga je liječio ljekar Reala, te da postoji medicinska dokumentacija o tome.

"Nadam se da je sada sve jasno", napisao je Ramos...

On je, navodno, i u aprilu prošle godine prekršio anti-doping pravila, kada je trebalo da ga testira španska agencija AEPSAD.

Ramos se istuširao prije testa, iako je upozoren da to ne radi. Prema pravilima, tuširanje i odlazak u toalet su zabranjeni prije uzimanja uzorka.

Bonus video: