Tuhelova Borusija igra kao nekada Klopova

Od 43. do 77. minuta šampion je gubio, Levandovski izjednačio, a u posljednjim trenucima meča Miler iz penala, koji je izborio Daglas Košta, preokrenuo
0 komentar(a)
Pjer-Emerik Obamejang, Foto: Beta/AP
Pjer-Emerik Obamejang, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.09.2015. 16:53h

Bajern i Borusija nakon 360 minuta Bundes lige imaju maksimalan učinak, ali su do četvrtih pobjeda došli potpuno drugačije. Dok je Borusija pokerom golova osvojila Hanover, Bajern se jedva izvukao protiv Augsburga na svom terenu.

Od 43. do 77. minuta šampion je gubio, Levandovski izjednačio, a u posljednjim trenucima meča Miler iz penala, koji je izborio Daglas Košta, preokrenuo.

“U prvom poluvremenu bili smo mlaki, bez energije. U nastavku smo podigli ritam, mogli smo i ranije da napravimo preokret. Imamo mnogo prostora za napredak, zadovoljan sam samo pobjedom”, rekao je Pep Gvardiola.

Borusija pod Tomasom Tuhelom igrao kao kod Jirgena Klopa u najboljim danima - brzo, atraktivno, napadački. „Milioneri“ su treći put ove sezone postigli četiri gola, ukupno 15, s tim da ih je Hanover namučio najviše.

Možda bi sve bilo drugačije da je Hanover imao boljeg štopera od Brazilca Felipea - kada odbrambeni igrač skrivi dva penala i postigne autogol, može li gore od toga?!

Poljak Artur Sobieh doveo je domaćina u vođstvo, početkom drugog dijela poravnao na 2:2, nakon što je Borusija pogocima Obamejanga iz penala i Mhitarjana preokrenula.

Mnogo sreće imali su gosti u 66. minutu, jer je Brazilac Felipe nespretno pogodio sopstvenu mrežu, da bi nove bodove Borusiji osigurao Obamejang drugim pogotkom sa bijele tačke.

“Bila je ovo najteža utakmica do sada, ali smo pokazali karakter”, kazao je Mats Humels, defanzivac Borusije.

“Teška pobjeda, morali smo da odigramo kako najbolje znamo da bismo slomili protivnika”, nadovezao se trener Tuhel.

Iznenađenje dana priredio je debitant u Bundes ligi Darmštat, koji je u Leverkuzenu savladao Bajer 1:0, pogotkom Sulua već u 8. minutu.

Rezultati 4. kola

Bajer Leverkuzen - Darmštat 0:1 (Sulu 8)

Bajern - Augsburg 2:1 (Levandovski 77, Miler 90. penal - Esvajn 43)

Hanover - Dortmund 2:4 (Sobieh 18, 53 - Obamejang 35, 85. (oba iz penala), Mhitarjan 44, Felipe 66. autogol)

Herta - Štutgart 2:1 (Haraguči 14, Luštenberger 45+3 - Šunjić 36)

Ingolštat - Volfsburg 0:0

U toku

Ajntraht - Keln

Petak

Menhengladbah - Hamburger 0:3

Nedjelja

Hofenhajm - Verder (15.30)

Šalke - Majnc (17.30)

Bonus video: