Miljenović pozvao 18 igrača za preliminarne kvalifikacije Evropskog prvenstva

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je danas spisak igrača za turnir preliminarne runde kvalifkacija za Evropsko prvenstvo
1 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2015. 14:17h

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je danas spisak igrača za turnir preliminarne runde kvalifkacija za Evropsko prvenstvo.

Turnir će od 18. do 23. septembra biti odigran u Hrvatskoj, a osim crnogorske i selekcije domaćina igraće još Mađarska i Kazahstan.

Miljenović je pozvao 18 igrača: Golmani: Matija Šarkić (Aston Vila, Engleska) i David Bjelica (Bokelj); Odbrana: Stefan Knežević (Zeta), Momčilo Rašo (Usti nad Labem, Češka), Bojan Magud (Grbalj), Nikola Popović (Sutjeska), Vuk Orlandić (Mornar) i Balša Banović (Budućnost); Vezni red: Stefan Vukčević (Zeta), Ilija Vukotić (Grbalj), Danilo Marković, Marko Burzanović (Budućnost), Zoran Petrović, Balša Boričić (Mladost) i Bojan Vukićević (Sutjeska); Napad: Alija Krnić (Dečić), Mihailo Perović (Ujpešt, Mađarska) i Zoran Nišavić (Berane).

Crnogorski fudbaleri prvog dana turnira, 18. septembra, igraće u Puli sa Hrvatskom, duel sa Mađarskom na programu je dva dana kasnije, dok će se 23. septembra u Poreču sastati sa Kazahstanom.

Izabranici selektora Miljenovića okupiće se u ponedjeljak i do srijede, kada je planiran put za Hrvatsku, odradiće tri treninga.

"Nećemo biti kompletni, jer nam nedostaje nekoliko igrača koji su igrali za stariju generaciju i to će biti veliki hendikep. Uprkos brojnim izostancima i ovog puta za cilj imamo plasman u elitnu rundu kvalifkacija jer smo u posljednjih šest nastupa uspjeli pet puta da izborimo plasman u elitnu rundu. I na ovom spisku naći će se nekoliko mlađih igrača, koji imaju pravo nastupa u naredna dva ciklusa", rekao je Miljenović.

Bonus video: