Gvardiola kakvog nijeste znali: Ove pjesme definišu moj život

U razgovoru za BBC Radio 5, Španac izdvojio pjesme koje su imale veliki uticaj na njega
93 pregleda 1 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2018. 15:36h

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola dao je neobičan intervju za BBC Radio 5. Španac je u razgovoru sa novinarom Giljemom Balagom, između ostalog, govorio o pjesama koje su uticale na njegov život i koje su ga obilkovale u čovjeka kakav je danas.

Prva na listi je "Don't Look Back in Anger" grupe Oasis.

"Ne možete da zamislite koliko volim tu pjesmu. To je remek djelo. Pretvori me u najbolju verziju sebe."

Pjesma je sa albuma "(What's the Story) Morning Glory?", koji je grupa iz Mančestera objavila 1996. godine.

"Drago mi je da je sada, poslije svega što se desilo u "Mančester areni" (teroristički napad u maju prošle godine na koncertu Arijane Grande) ovo postala pjesma za sve ljude. Postoji snimak na kojem svi ćute, a onda jedna žena počinje da pjeva ovu pjesmu. Jako dirljiv momenat."

Na koncertu u Areni, kada je došlo do napada, bile su Gvardiolina žena i kćerke.

"Žena me je nazvala me i rekla da se nešto dogodilo, ali da ne zna šta. Tada se veza prekinula. Bio sam kući sa sinom. Probali smo da je dobijemo. Nijesmo uspjeli, pa smo otišli do Arene. Kasnije je opet nazvala i rekla da su dobro i da dolaze kući. Imali smo sreće. Mnogi ljudi su nastradali, prisjeća se Gvardiola.

Druga pjesma, koja je značajna za Španca je "The Healing Day" od Bila Feja.

"Volim Bila Feja. Često slušam ovu pjesmu. Savršena je da ostaneš kod kuće i čitaš knjigu ili budeš samo sa djecom. Kod kuće se osjećam sigurno. To je jedino mjesto gdje mogu da se glupiram, a da me niko ne osuđuje."

Veliku zahvalnost na svemu duguje supruzi Kristini.

"Ona je nevjerovatna žena i majka. Kada pričamo o nekoj selidbi, ako ona kaže da ne idemo, onda nema selidbe. Ne mogu ovaj posao da radim bez porodice."

Na Gvardiolinoj listi je Fiesta, Huana Manuela Sere.

"Sera je jedan od najboljih katalonskih pjevača. U ovoj pjesmi govori o danu svetog Đoana, koji se prosavlja 23. juna. Radi se o katalonskom prazniku, kojeg prati velika zabava na ulicama."

Život sportiste pun je odricanja. Gvardiola nije imao priliku da uživa u proslavama.

"Nijesam bio momak koji je išao na žurke. Sa 13 godina sam pohađao Barsinu akademiju. Nikada nijesam išao u diskoteke, nijesam pio puno. Ipak, na ljeto kad se završi škola svi su išli na proslavu svetog Đoana, pa me ova pjesma podsjeća na period odrastanja u gradu Sanpedor.

Gvardiola je veliki emotivac. Španac voli pjesmu Amor Particular od Luisa Laha.

"Ovo je jedna od najljepših ljubavnih pjesama koje sam ikada čuo. Ovo je prava pjesma. Otkrio sam je kao tinejdžer. Onda je došla prva ljubav, pa druga ljubav, zatim stvarni život. Pjesma je dio mog života definitivno."

Poslije odlaska iz Barselone jedno vrijeme živio je u Njujorku, pa nije ni čudo što je muzika Frenka Sinatre imala uticaj na njega.

"Šta da kažem o Njujorku, a da Sinatra već nije objasnio. Harizmatičan grad , posebno mjesto."

Za kraj je ostavljen Elton Džon i Your Song.

"Želja mi je da odem na njegov koncert. Imao sam 18 godina kada sam prvi put čuo ovu pjesmu. Eltona sam upoznao kada smo igrali protiv Votforda. Čekam da zakaže koncert. Kada to uradi, odmah ću doći"

Bonus video: