Tumba pred Srbiju: Dali smo im bodove u Podgorici, ne idemo u Beograd da se predamo

“Nemamo šta da izgubimo, a moramo da igramo i zašto ne bismo pokazali šta znamo. Kriterijume na planu borbenosti, želje, htjenja moramo da ispunimo...”, rekao je Tumbaković
0 komentar(a)
ljubiša tumbaković, Foto: Reuters
ljubiša tumbaković, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2018. 18:07h

Crna Gora je u igri za prvo mjesto u četvrtoj grupi C Lige nacija i sa tim stavom i željom da se bori do kraja odigraće posljednja dva meča.

Prvi je u subotu u Beogradu, i mogao bi da bude odlučujući – našoj selekciji odgovara samo pobjeda protiv Srbije da bi zadržala šanse.

Srbija bi, s druge strane, sa nova tri boda praktično obezbijedila plej-of za EURO 2020.

U meču velike takmičarske važnosti, Ljubiša Tumbaković je ubijeđen da će Crna Gora odigrati bolje nego u utakmici koja je imala “istorijski” prizvuk, iako je izostati trojica najbolji – Jovetić, Savić i Vukčević.

“Razmišljali smo da ćemo imati kompletan sastav, ali sada smo u lošoj situaciji nego što smo bili. Ne govorim zato što se žalim, već zato što su to činjenice... Idemo u Beograd sa ekipom koja je po imenima slabija, ali to ne znači da ćemo da odigramo slabije. Naprotiv, mislim da ćemo da odigramo daleko bolju utakmicu i tako ćemo se pripremati”, kazao je Tumbaković.

“Nemamo šta da izgubimo, a moramo da igramo i zašto ne bismo pokazali šta znamo. Kriterijume na planu borbenosti, želje, htjenja moramo da ispunimo...”.

Ne krije ni sada da je njegov tim potpuno podbacio u Podgorici prošlog mjeseca.

“Ostali smo dužni prije svega sebi - hajde da se pokažemo tamo. Nismo kompletni, ali mi smo reprezentacija, kakva je razlika, tu su najbolji. Zašto da idemo tamo da im se predamo? Nećemo”, efektno je poentirao Tumbaković.

Srbija igra prvo mjesto, samouvjerena je nakon prilično lake pobjede pod Goricom...

“Oni imaju cilj protiv nas, jer u duelu sa Litvanijom 'imaju' tri boda. Vjerovatno su optimisti, a možda je tu i naša šansa”, kazao je selektor.

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje u Beogradu, podsjetio je na podgorički duel...

“Možda je atmosfera kod nas bila i previše gospodska. Mi smo željeli da budemo dobri domaćini i to su prepoznali ljudi iz FS Srbije, zahvalili se na prijemu... Na kraju - dali smo im i bodove... Mislim da bi bilo korektno da se i oni tako ponašaju u Beogradu. Bilo bi lijepo da se napuni taj stadion”,

Sa stadiona na kome nije bio 18 godina vežu ga lijepe rezultatske uspomene...

“Mislim da sam na tom stadionu bio uspješniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim naravno na Partizanov stadion”, kazao je, uz osmjeh, Tumbaković.

Bez obzira na ishod duela u Beogradu, meč sa Rumunijom, kojim se zatvara Liga nacija biće možda još važniji.

Ishod grupe će, zapravo, biti poznat tek nakon posljednje utakmice...

“Nema razlike koja nam je važnija utakmica. Mada, imamo kvalifikacije nakon Lige nacija, drugo mjesto u grupi može da znači nešto”, rekao je Tumbaković.

Bonus video: