"Ne pobjeđuju uvijek najbolji"

"Izvinjavam se svima koji su očekivali veće i bolje rezultate, a za koje smatraju da ih nisam ostvario. Fudbal je najlepša igra, ali zbog toga i vrlo nepredvidiva"
57 pregleda 2 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Reuters
Niko Kovač, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2015. 15:57h

Niko Kovač smijenjen je jutros sa mjesta selektora reprezentacije Hrvatske.

Presudio mu je poraz u Norveškoj, kojim su "vatreni" zakomplikovali već viđeni plasman na Euro.

Kovač se nakon smjene obratio saopštenjem:

"Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske danas je donio odluku o mom razrešenju sa mesta selektora hrvatske reprezentacije. Ne želeći sada da ulazim u razloge i složenost problema, ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su ovih godina bili neizostavni deo projekta hrvatske reprezentacije".

"Iako Izvršni odbor danas nije donio odluku o novom selektoru, kao već bivši, novom selektoru, ma ko to bio, htio bih da poželim mnogo sreće kako bi hrvatsku reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo i zabilježio sjajan rezultat".

"Zahvaljujem se sjajnim i odanim navijačima i cijeloj hrvatskoj javnosti koja je svih ovih godina nesebično i vatreno podupirala reprezentaciju i zdušno je podržavala. Iako su nam često nedostajali na nekim utakmicama, u svim uspjesima doprinos naših vatrenih navijača je nemjerljiv".

"Takođe, želim da zahvalim našim i mojim igračima, reprezentativcima koji su nam podarili mnoštvo lijepih trenutaka i bili razlog naše sreće i slavlja. Zahvaljujem svakom pojedinačno i svakom iskreno želim uspjeh kako u reprezentaciji tako i u njihovim klubovima".

"Želim zahvaliti i Savezu, kao i Izvršnom odboru na saradnji i potpori koju su sve ovo vreme pružali meni i stručnom štabu želeći da budemo najbolji i najuspešniji".

"Zahvaljujem i svom stručnom štabu, te svima koji su bili u projektu i koji su uložili sve svoje znanje i trud da bismo uspjeli".

"Zahvalan sam i svim medijima i novinarima koji su pratili rad i nastupe reprezentacije. Siguran sam da su svi na svoj način željeli uspeh i najbolje rezultate. Hvala im".

"Na kraju, želim da se izvinim svima onima koji su očekivali veće i bolje rezultate, a za koje smatraju da ih nismo ili nisam ostvario. Fudbal je najlepša, ali zbog toga i vrlo nepredvidljiva igra. Ne pobeđuju uvijek najveći i najbolji. Ali vjerujem da uvek pobeđuje fudbal i zato ga volimo.

"Cijenjena hrvatska javnosti i dragi navijači, nastavljam s vama i dalje ću biti vatreni navijač naše reprezentacije i naše drage Hrvatske".