Pobjedom vraćaju samopouzdanje

"Imamo planove koje ćemo pokušati da izguramo do kraja. Ne možemo da ih mijenjamo poslije jednog meča", istakao je selektor Mojaš Radonjić
1 komentar(a)
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2015. 18:52h

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra veče pod Goricom dočekuje Maltu (18.30) i mora da pobijedi ukoliko želi, makar djelimično, da se iskupi za poraz od Moldavije prije četiri dana.

Šokantan rezultat u Orhaju dobro je uzdrmao četu Mojaša Radonjića, ali nije promijenio ambicije, poručuje selektor mladih.

"Imamo planove koje ćemo pokušati da izguramo do kraja. Ne možemo da ih mijenjamo poslije jednog meča. Niko ne može da garantuje da ćemo nadoknaditi tri boda izgubljena u Moldaviji, ali ono što možemo da garantujemo jeste maksimalan trud u mečevima koji slijede kako bismo ispravili tu grešku. Igrali smo na ne baš najboljem terenu, po velikoj vrućini i sparini u 15 časova... I u takvim uslovima bili smo bolji i da nismo pravili pojedinačne kardinalne greške ne bismo izgubili taj meč", rekao je Radonjić.

U Podgoricu stiže Malta, koja je početkom juna u Moldaviji prošla bolje nego Crna Gora - odigrala je 0:0.

"Igrači moraju da budu strpljivi, da imaju mirnoću, da su skoncentrisani svih 90 minuta. Vjerujem da uprkos svemu možemo pružiti dobru igru, doći do dobrog rezultata i ostvarenja cilja koji smo zacrtali pred ovaj duel", dodao je Radonjić.

U tim se vraća jedan od najvažnijih fudbalera, vezista Vukan Savićević, koji je zbog povrede propustio duel u Moldaviji.

"Nismo zadovoljni nakon poraza u Moldaviji. Ako želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ne smiju da nam se dešavaju ovakve stvari. Moramo stalno da budemo koncentrisani i protiv Moldavije, i Češke, i bilo koje druge reprezentacije. Ali, ne razmišljamo više o tom meču, sada se pripremamo za Maltu, jer nam je taj duel jako bitan. Nisu lak protivnik, dobili su Letoniju u gostima 2:1, ali su poraženi od Češke 4:1. Moramo da igramo sa malo više samopouzdanja, jer nam je to jako potrebno. Probaćemo što prije da postignemo gol, kako bi nam u nastavku bilo lakše", poručio je Savićević.

Radonjić ponovo ne računa na povrijeđenog Aleksandra Boljevića.

Protiv Malte bi trebalo da počnu Kordić, Kopitović, Vujačić, Martinović, Vukčević, Hočko, Pepić, Savićević, Janković, Vušurović i Đorđević.

Ulaz je slobodan, a biće otvorena samo zapadna tribina.

Bonus video: