Van Persi: Osjećaj je stvarno grozan

Selektor Deni Blind je nakon neuspjeha protiv Turske rekao da je njegov tim individualnim greškama “pucao sebi u noge”
54 pregleda 0 komentar(a)
Robin van Persi i Vesli Snajder, Foto: Reuters
Robin van Persi i Vesli Snajder, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2015. 10:27h

Otkada su 2002. propustili Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, jer su u grupi bili iza Portugala i Republike Irske, fudbaleri Holandije nisu bili u ovako teškoj situaciji.

Poraz od Turske (3:0) gurnuo je “oranje” na 4. mjesto u grupi A. Tim Denija Blinda ima dva boda manje od izabranika Fatiha Terima i mora da čeka njihov poraz u Češkoj ili protiv Islanda na svom terenu, kako bi imao šansu da ih prestigne.

“Čitave kvalifikacije su bile teške. Više ništa ne držimo u svojim rukama. Osjećaj je grozan, stvarno grozan”, jadao se Robin van Persi.

Ni situacija u timu nije baš “ružičasta”. Blind, koji je preuzeo selekciju od Gusa Hidinka, odmah je oduzeo traku Van Persiju, pa je Arjen Roben kao kapiten predvodio tim u senzacionalnom porazu od Islanda u Amsterdamu (0:1).

Kada se povrijedio igrač Bajerna, Van Persi je opet stavio traku oko ruke, a Blind je nakon neuspjeha protiv Turske rekao da je njegov tim individualnim greškama “pucao sebi u noge”.

“Uništili smo sami sebe time što smo rivalu dozvolili lake golove. Imali smo nekoliko šansi, možda i više od Turske, ali ih nismo koristili”, rekao je legendarni kapiten Ajaksa, koji je kao kapiten podigao trofej osvajača Lige šampiona 1995.

A zašto je ekipa koja je prošle godine bila treća na Mundijalu u Brazilu sada na ivici ponora? Odgovor je pokušao da ponudi Vesli Snajder.

“Možda je u pitanju loša sreća, a možda i nedostatak samopouzdanja. Dozvolili smo rivalu dva laka gola, to je bio čisti nedostatak koncentracije”, naglasio je vezista Galatasaraja.

Bonus video: