Brnović: Misli okrenute ka Moldaviji

"Imamo važan meč za nekoliko dana, a dogovor je bio da stanemo i čuvamo loptu kada postignemo drugi pogodak", rekao je Brnović
13 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Filip Roganović
Branko Brnović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.09.2015. 21:57h

Crnogorski fudbaleri ovog puta nisu dozvolili iznenađenje protiv Lihtenštajna, ali malo kome može da se dopadne način na koji su upisali tri boda protiv realno najslabije ekipe u grupi G.

Selektor Branko Brnović je, ipak, bio zadovoljan što je ostvarena planirana pobjeda.

"Ostvarili smo ono što smo zacrtali. Željeli smo da postignemo dva ili više golova u prvom poluvremenu, kako bismo mogli da rasteretimo neke igrače u nastavku. Promašili smo mnogo šansi, a nije ni lako igrati protiv ekipe koja misli samo na defanzivu", rekao je Brnović.

Sada su misli okrenute ka Moldaviji i meču u Kišinjevu u utorak.

"Imamo važan meč za nekoliko dana, a dogovor je bio da stanemo i čuvamo loptu kada postignemo drugi pogodak. Igrom u prvom poluvremenu sam zadovoljan i mislim da ćemo tako igrati i protiv Moldavije. Nemamo šta da kalkulišemo, trebaju nam ta tri boda i idemo da ih osvojimo", istakao je selektor "hrabrih sokola" i odgovorio na pitanje da li je zadovoljan izdanjem igrača pojedinačno:

"Vezni red, konkretno Nikola Vukčević i Vladimir Boljević, odradili su dobru utakmicu. Ipak, dogovor je bio da igramo po krilima, jer znamo da je protivnik tu slabiji, a mi smo više tražili igru kroz sredinu prema Stevanu Jovetiću i Mirku Vučinića. Sve u svemu, zadovoljan sam njihovom partijom.

Jovetić je dao gol, to mu je četvrti zaredom ako se računaju ona tri u dresu Intera u prethodne dvije sedmice.

"Vidi se da je pun samopouzdanja, sluša ga lopta. Sada dolazi sve na svoje mjesto u novom klubu, a svi znamo koliko može Stevan. Mnogo puta smo pričali o tome", kazao je na kraju crnogorski selektor.

Rene Paurič: Mogli smo i da doživimo katastrofu

Lihtenštajn je odavno prevazišao sopstvene mogućnosti u grupi i osvojio pet bodova, a u Podgorici realno nije mogao više.

"Bio je ovo težak meč za nas, protiv jake Crne Gore. Imali su mnogo šansi, mislim da nisam mogao ni da ih prebrojim sve", rekao je selektor Lihtenštajna Rene Paurič.

Njegov tim je do sada osvojio bodove protiv Crne Gore (jedan) i Moldavije (četiri).

"Naše ambicije do kraja su da pokušamo da napravimo još neko iznenađenje", dodao je Paurič i napomenuo da je njegova ekipa primila golove kada nije smjela.

"Primili smo pogotke na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. Dali smo sve od sebe, ali protivnik je bio jak", istakao je Paurič.

Bonus video: