KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016

Austrija na pragu Francuske, Dzjuba srušio Švedsku

Gol za pobjedu je postigao Artjom Dzjuba u 38. minutu, nakon savršene akcije - kapiten Roman Širokov je petom proigrao Igora Smoljnjikova, koji je uklizao i dodao loptu napadaču Zenita, a njemu nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.
0 komentar(a)
Artjom Dzjuba, Foto: Reuters
Artjom Dzjuba, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2015. 20:54h

Snovi Branka Brnovića i njegovih izabranika da Crna Gora može da se uključi u borbu za 3. mjesto u grupi G su sve teže ostvarivi - Rusija je u Moskvi savladala Švedsku sa 1:0 i Crnoj Gori, koja od 20.45 igra sa Lihtenštajnom, pobjegla šest bodova,

Gol za pobjedu je postigao Artjom Dzjuba u 38. minutu, nakon savršene akcije - kapiten Roman Širokov je petom proigrao Igora Smoljnjikova, koji je uklizao i dodao loptu napadaču Zenita, a njemu nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Velike zasluge za trijumf na debiju novog selektora Leonida Sluckija idu i na adresu Igora Akinfejeva, koji je u 94. minutu fenomenalno odbranio šut Ole Toivonena.

Rusija do kraja kvalifikacija nema težak raspored - gostuje Lihtenštajnu i Moldaviji, a dočekuje Crnu Goru.

"Hrabri sokoli", s druge strane, poslije večerašnjeg meča sa Lihtenštajnom gostuju u Kišinjevu, a u oktobru prvo dočekuje Austriju, pa ide u Moskvu.

Računica je jasna - samo sve četiri pobjede dovode Crnu Goru do baraža. Koliko je to realno, jasno je kada se zna da je Brnovićev tim u posljednjih pet kvalifikacionih mečeva osvojio tričava dva boda...

A u grupi dominira Austrija. Tim koji sa klupe predvodi švajcarski stručnjak Marsel Koler je savladao Moldaviju i ima 19 bodova iz sedam utakmica.

Gol za gotovo siguran plasman na Euro je postigao Zlatko Junuzović u 52. minutu.

Preporučujemo za Vas