Brnović: Moramo dati gol do poluvremena

Selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić obećavaju bespoštednu borbu za pobjedu protiv Lihtenštajna
78 pregleda 23 komentar(a)
Mirko Vučinić i Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić i Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2015. 12:15h

Selektor Branko Brnović kazao je da su crnogorskoj fudbalskoj reprezentaciji tri boda protiv Lihtenštajna mnogo značajna i da će sve učiniti da ih osvoji.

Crna Gora i Lihtenštajn odigraće sjutra u Podgorici utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Brnović je naglasio da se više ne smiju igrati, navodeći da ih je rezultat prvog međusobnog duela (0:0) mnogo poremetio i direktno uticao na dalji tok kvalifikacija.

"Mogu da krivim ekipu kada ne stvara šanse, ali u tom meču smo ih imali dosta, deset ili 11 zicera nijesmo realizovali, a imali smo i preko 30 šuteva na gol. Nijesmo ih podcijenili, već jednostavno lopta nije htjela u gol. Ova selekcija stvara mnogo šansi, ali nas neće gol. Nadam se da će to sjutra da se okrene", kazao je Brnović na konferenciji za novinare.

On je kazao da očekuje dobru igru, dosta šansi i sigurna tri boda.

"Bilo koji drugi rezultat bio bi ravan katastrofi", kazao je crnogorski selektor. On je najavio da je plan da se već u prvom poluvremenu riješi pitanje pobjednika, kako bi utakmicu mirnije priveli kraju.

"Mnogo je bitno tih prvih 45 minuta. Dvije utakmice u četiri dana je za nas teško, ali sada imamo plus što 70 odsto igrača igra standardno u svojim klubovima što nijesmo imali odavno, ili možda nikad", rekao je Brnović.

On je kazao da su igrači shvatili koliko znače posljednje četiri utakmice u kvalifikacijama.

"Imamo malo bodova, ali šanse još postoje da utakmica sa Rusijom bude odlučujuća. Pokušaćemo da dođemo u tu situaciju. Igrači su svi spremni, rade odlično na teninzima, samo to treba da pokažemo na terenu", kazao je Brnović.

On je naglasio da su svi igrači na raspolaganju, iako Stefan Savić zbog udarca ima malih problema sa povredom.

"Nadam se da će to biti u redu, ali ukoliko ne bude imamo igrača koji će ga zamijeniti. Nećemo ništa rizikovati", kazao je Brnović.

Vučinić: Fudbal je čudna igra, ali pobijedićemo

Kapiten Mirko Vučinić kazao je da očekuje pobjedu, navodeći da crnogorski fudbleri na teren moraju istrčati maksimalno skoncentrisani.

"Bili smo ubijeđeni da ćemo ih dobiti i u prvom meču, pa nijesmo. Fudbal je čudna igra, sve zavisi od nas. Ukoliko budemo pravi i ukoliko ne budemo mislili na Moldaviju neće biti problema. Da smo ih dobili u prvom meču bila bi drugačja situacija u kvalifikacijama", kazao je Vučinić.

On je naglasio da nije očekivao da će Crna Gora finiš kvalifikacijama dočekati sa pet bodova.

"Nijesam očekivao da ćemo se naći u ovakvoj situaciji, ali nijesmo imali ni sreće. Do sada smo u kvalifikacijama uvijek bili pri vrhu, sada je drugčija situacija. Važno je da dobijemo prvi meč, pa ćemo misliti na drugi", rekao je Vučinić. On je, odgovarajući na pitanje da li će mu biti neobično da igra bez prisustva navijača, kazao da ni tamo gdje sada igra nema mnogo publike.

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta, a biće odigrana bez prisustva publike.

Bonus video: