Mendeš u prelaznom roku sklopio ugovore za 400 miliona eura

Zvijezda prelaznog roka nije bio fudbaler, već 49-godišnji agent Mendeš
60 pregleda 4 komentar(a)
Žorž Mendeš, Ronaldo, Foto: Www.periodistadigital.com
Žorž Mendeš, Ronaldo, Foto: Www.periodistadigital.com
Ažurirano: 03.09.2015. 08:20h

Sjajni Francuz Pol Pogba ostao je u Juventusu upšrkos brojnim ponudama najbogatijih klubova, David de Hea ipak nije završio u madridskom Realu... Ipak, jedan čovjek nije nezadovoljan poslovanjem u tek okončanom ljetnjem prelaznom roku. Riječ je o nekrunisanom kralju transfera, portugalskom fudbalskom menadžeru Žoržu Mendešu.

Kako tvrdi portugalski dnevnik "A Bola", Mendeš je učestvovao u poslovima transfera fudbalera u iznosu od 400 miliona eura. Mendeš, poznat kao zastupnik Kristijana Ronalda i Žoze Murinja, ovog ljeta je zaradio od prelazaka Anhela di Marije iz Mančester junajteda u PSŽ (63 miliona), Nikolasa Otamendija iz Valensije u Mančester siti (45), Džeksona Martinesa iz Porta u Atletiko (35), a uspio je da čak i da Ardu Turana privoli da dres "kolćonerosa" zamijeni opremom Barselone (34)...

Da je upravo 49-godišnji Portugalac bio prva zvijezda prelaznog roka, potvrđuje podatak da je posljednjeg dana uspio da ugovori transfer 18-godišnjeg Martijala iz Monaka u Mančester junajted za čak 80 miliona eura.

Bonus video: