Srbija se već sprema za naredni ciklus kvalifikacija

"Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku kvalifikacija priželjkivali. Pobjeda se, ipak, postavlja kao imperativ. Želimo da kroz dobru igru i povoljan rezultat postavimo temelj za buduće nastupe, pa i naredni ciklus takmičenja", kazao je selektor Srbije Radovan Ćurčić
1 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Beta
Srbija - Albanija, Foto: Beta
Ažurirano: 02.09.2015. 14:57h

Iako je prošlo tek nešto više od polovine tekućeg ciklusa kvalifikacija, fudbalska reprezentacija Srbije već se sprema za naredni ciklus.

Službeni poraz od Albanije, pa kasniji gubitak tri boda pred Međunarodnim sportskim sudom za arbitražu u Lozani, uz očajne rezultate na ostalim mečevima, doveli su "orlove" u nevjerovatnu poziciju pred finiš kvalifikacija - ekipa Radovana Ćurčića ima minus dva boda!

Zbog toga utakmica sa Jermenijom u petak veče nema veliki takmičarski značaj.

"Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku kvalifikacija priželjkivali. Pobjeda se, ipak, postavlja kao imperativ. Želimo da kroz dobru igru i povoljan rezultat postavimo temelj za buduće nastupe, pa i naredni ciklus takmičenja. Pogotovo moramo da mislimo na početak sljedećih kvalifikacija za SP u Rusiji 2018", rekao je Ćurčić za sajt FSS.

Prema njegovim riječima, utakmica protiv Jermenije u kvalifikacijama za EP i prijateljski duel sa Francuskom su od velikog značaja.

"Ne mogu da kažem da su utakmice protiv Jermenije, pa prijateljski meč sa Francuskoj, zatim završetak kvalifikacija sa Albanijom i Portugalijom, nevažne za nas. Već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i pokažemo stvarne vrijednosti i sav potencijal srpskog fudbala", kazao je Ćurčić.

Srbija igra s Jermenijom u petak u 20.45 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Bonus video: