Čelsi na pozajmicama ima 33 igrača!

Žoze Murinjo je slao igrače po Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji, Portugalu, Srbiji i Turskoj, a najveća imena koja su pozajmljena svakako su Huan Kvadrado (Juventus), Mohamed Salah (Roma) i Viktor Mozes (Vest Hem)
2 komentar(a)
Huan Kvadrado, Foto: Chelseafc.com
Huan Kvadrado, Foto: Chelseafc.com
Ažurirano: 02.09.2015. 12:11h

Zvuči nestvarno, ali Čelsi trenutno širom Evrope ima čak 33 igrača koja su na pozajmicama!

Pozajmice su odavno postale moda u svjetskom fudbalu, jer pomažu klubovima da prije "prikriju" finansijski minus, ali i da odlože plaćanje za nekog igrača najmanje na 12 mjeseci.

Ovakav transfer često može da bude i pozajmica na makar dvije godine, tako je na primjer Inter doveo Stevana Jovetića iz Mančester sitija (istina, s obavezom otkupa), a "plavci" su čini se prevazišli sve ovog ljeta.

Žoze Murinjo je slao igrače po Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji, Portugalu, Srbiji i Turskoj, a najveća imena koja su pozajmljena svakako su Huan Kvadrado (Juventus), Mohamed Salah (Roma) i Viktor Mozes (Vest Hem).

Tu je i talentovani hrvatski napadač Mario Pašalić koji nastupa za Monako, te Lukas Pjazon (Reding), Marko van Ginkel, koji je sada proslijeđen Stouku...

Među pozajmljenima je veliki broj igrača koji vjerovatno nikada neće nositi dres Čelsija, izuzev možda tokom ljetnjih priprema, a najviše ih je u holandskom Viteseu.

Ovaj klub je filijala engleskog šampiona, a nedavno mu je ustupljen i Danilo Pantić, veliki talenat iz škole Partizana...

Bonus video: