Mandić: Ništa ne može da poremeti moju odluku

"Dobio sam poziv selektora Brnovića i u razgovoru sa porodicom, klubom i prijateljima odlučio sam da ga prihvatim. To je za mene čast", rekao je Mandić na brifingu sa novinarima
0 komentar(a)
Staniša Mandić, Foto: Boris Pejović
Staniša Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.09.2015. 18:06h

Staniša Mandić je danas odradio kompletan trening na Kampu FSCG, a prije toga se predstavio crnogorskim novinarima kao pojačanje naše reprezentacije pred mečeve protiv Lihtenštajna i Moldavije.

Pojačanje koje je za mnoge iznenađenje, ali Mandić je odmah stavio do znanja da ga mnogo ne dotiču priče koje stižu iz Srbije, a koje su uglavnom kritički uperene protiv njega.

"Ništa ne može da poremeti odluku da igram za Crnu Goru. To je moja i konačna odluka. Dobio sam poziv selektora Branka Brnovića i u razgovoru sa porodicom, klubom i prijateljima odlučio sam da ga prihvatim. To je za mene čast", rekao je Mandić.

Uz opasku da su prvi utisci fenomenalni, pojasnio je da želi i da igra.

"Prvi utisci su sjajni, igrači su me prihvatili odlično i baš sam iznenađen. Od mene se očekuje da pružam uvijek dobre partije. Sve je na selektoru. Ja se nadam da ću ispuniti očekivanja", dodao je Mandić.

Na pitanje ko je po njemu najbolji crnogorski fudbaler Crne Gore, Staniša nije puno odugovlačio sa odgovorom.

"Mirko Vučinić! Sada igram zajedno sa njim... Ponavljam, svi su me odlično prihvatili, baš sam iznenađen".

O novom crnogorskom reprezentativcu danas su pričali koordinator za mlađe kategorije u Fudbalskom savezu Srbije Veljko Paunović, direktor u FSS Savo Milošević, kao i selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić. Mandić, međutim, nije htio da komentariše njihove riječi.

"Poštujem sve ljude iz Fudbalskog saveza Srbije, zahvalan sam im na svemu. Ne bih da komentarišem te izjave. Razgovarao sam sa bivšim selektorom Paunovićem, rekao sam mu šta sam uradio, poštuje moju odluku i ostali smo veliki prijatelji. Odluka je samo moja", istakao je Mandić i dodao da nema ništa sa komentarima na Fejsbuku.

"To su sve lažni profili. Nemam pojma šta rade sa tim".

Na kraju, red je bio da Mandić priča i o fudbalskim stvarima, koje su u ovom trenutku zbog njegove odluke da izabere Crnu Goru pale u drugi plan.

U subotu Crnu Goru čeka duel sa Lihtenštajnom, potom slijedi gostovanje Moldaviji. Traži se šest bodova...

"Danas svi igraju fudbal i nikada se ne zna. Svi vjerujemo i nadamo se da možemo do dobrog rezultata. A da li ću dobiti šansu u ova dva meča, to zavisi od selektora. Ja se nadam da hoću - rekao je 20-godišnji fudbaler i otkrio koju poziciju u napadu voli da igra:

"Pozicija koja mi najviše odgovara je krilni fudbaler", zaključio je član Čukaričkog, aktuelnog osvajača Kupa Srbije.

Bonus video: