Zvanično: Propao transfer De Hee u Real

Iz Reala su saopštili da neće uložiti žalbu, te optužili Mančester junajted za sabotažu.
56 pregleda 2 komentar(a)
David de Hea, Foto: Reuters
David de Hea, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2015. 15:15h

Iako je bilo najava da će Real i Mančester junajted pokušati da izlobiraju kod Fife transfer Davida de Hee dan nakon prelaznog roka, ostalo je samo na pričama...

Sada je i zvanično - prelazak španskog golmana iz Mančestera u Madrid definitivno je otpao!

Razlog, neophodni sertifikat za realizaciju transfera stigao je iz Engleske u sjedište Fudbalske federacije Španije sa 28 minuta zakašnjenja!

Iz Reala su saopštili da neće uložiti žalbu, te optužili Mančester junajted za sabotažu.

Ovo je saopštenje Madriđana povodom "slučaja De Hea".

1. Mančester junajted nije želio da pregovara sa nama sve do juče ujutru.

2. Uprkos svim poteškoćama koje uključuju kompletiranje transfer u posljednjem danu za registraciju igrača, klub je odlučio da prihvati razgovore sa Junajtedom.

3. Kada su pregovori konačno počeli, ljudi iz Mančester junajteda počeli su da odugovlače sa dogovorom. Prvo su tražili da Kejlor Navas dođe u njihov klub već ove sezone, a onda su nas odjednom informisali da su obavili razgovore sa Navasovim agentima.

4. Real Madrid i Mančester junajted su, uprkos svemu, brzo stigli do dogovora za obojicu igrača. Kada smo pregledali svu potrebnu dokumentaciju imali smo sasvim dovoljno vremena da dovršimo posao. Mi smo Mančester junajtedu poslali dokumenta već u 13.39, po španskom vremenu.

5. Kada je Mančester junajted pregledao sve papire i vratio ih nazad prošlo je tačno osam sati. Bilo je 21.43, po španskom vremenu. U papirima su se našle i male modifikacije koje su zahtijevali, ali to nisu bile tako bitne stavke, pa je Real odmah pristao na sve uslove. Naš je cilj bio da igrače registrujemo prije nego što se zatvori prelazni rok.

6. Kada smo dobili De Hein i Navasov potpis, Real je poslao Junajtedu sve papire i bilo je 23.32, po španskom vremenu. Onda smo čekali da nam nazad stignu dokumenta, potpisana od strane Junajteda.

7. Mančester junajted je postigao konačni dogovor sa Navasovim agentima u 23.53 i tek tada je ugovor bio predat na potpisivanje.

8. Mančester junajted je stavio sve detalje De Heinog transfera, ali ne i Navasovog i poslao ih tačno u ponoć po španskom vremenu, dok je Real istovremeno poslao kompletnu dokumentaciju za oba igrača. Real je dobio papire u dva minuta poslije ponoći i pokušao da prijavi igrača, ali tada je već bilo prekasno.

9. Dvadesetosam minuta poslije ponoći automatski sistem za registranicu pozvao je Real da kompletira De Hein transfer, s obzirom da je u Engleskoj prelazni rok i dalje otvoren. Uprkos riziku od mogućeg konflikta koji se tiče De Heinog transfra, odlučili smo da dostavimo papire u sedište La Lige, iako smo znali da je prelazni rok zatvoren.

10. Real Madrid je učinio sve što je bilo u moći kako bi se kompletirao transfer“, stoji u opširnom saopštenju.

Bonus video: