Junajted i Real zovu Fifu u pomoć

"Smiješno", razvukla je madridska "Marka" na naslovnoj starani jutro nakon što je transfer De Hee iz Junajteda u Real propao zbog običnih birokratskih razloga
5 komentar(a)
Marka, Foto: Marca.com
Marka, Foto: Marca.com
Ažurirano: 01.09.2015. 10:28h

Cijelo ljeto su pregovarali o transferu, a onda dozvolili da stvar propadne zbog bizarnog kašnjenja od 28 minuta - Mančester junajted i Real Madrid izblamirali su se pred cijelim svijetom, žrtve su golmani David de Hea (trebao u Real) i Kejlor Navas (trebao u Junajted).

"Smiješno", razvukla je madridska "Marka" na naslovnoj starani.

Ko je kriv - pitanje je kojim se svi bave dan nakon epskog propusta.

Iz Mančester junajteda, navodno, nisu na vrijeme poslali dokumenta Fudbalskoj federaciji Španije neophodna za registraciju fudbalera i rok je prošao - ljetnja fudbalska pijaca zatvorena je u ponoć i nakon toga nije moguće realizovati nikakav transfer.

Sa "Old traforda", doduše, uvjeravaju da su sve uradili po proceduri, spremni su i da dokažu Fifi da krivica nije njihova.

U međuvremenu su se pojavile brojne druge verzije, a jedna od njih je da su iz Junajteda poslali dokumentaciju na vrijeme, ali u - pogrešnom formatu, zbog čega u Madridu nisu dobili papire prije ponoći.

Šta god, Real Madrid i Mančester junajted danas će se ujediniti pred Fifom i krenuti u lobiranje - dva velika kluba koja su sinoć bila meta ismijavanja pokušaće da iskoriste sav svoj uticaj kako bi ipak realizovala transfer. Mimo roka, što znači i mimo važećih propisa.

Sve je, inače, bilo spremno za transfer, Junajted je oko 14 sati prihvatio obeštećenje od 30 miliona eura za De Heu, a Real pristao da u pravcu Mančestera pošalje svog golmana, Kostarikanca Kejlora Navasa.

Vrijeme je, međutim, nuimitno curilo, Navasu je trebalo vremena da dogovori platu sa Junajtedom, što je transfer usporilo za još nekoliko sati. De Hea je, inače, čekao potvrdu iz doma svoje djevojke u Madridu, Florentino Peres je stigao na "Santjago Bernabeu" kako bi lično prisustvovao finalizaciji dogovora.

U 23.30 je, tvrde španski mediji, bila spremna sva papirologija, a u sjedištu Fudbalske federacije Španije se iščekivala neophodna dokumentcija iz Junajteda.

Ona, međutim, nije stigla do ponoći, već u 00.28. I - transfer je propao!

Oba kluba su na gubitku, a ponajviše sami golmani - ko zna da li će trener Mančester junajteda Luj van Gal vjerovati De Hei, jer je već doveo Serhija Romera, pitanje je i da li će se Rafa Benites osloniti na Navasa.

A možda i hoće, jer u rosteru ima još samo Kika Kasilju, koji je stigao iz Espanjola. Moguće da Kostarikanac na kraju profitira, i to - minutažom u Realu.

Bonus video: