Veljko Paunović: Borićemo se za Mandićev ostanak

"Bojim se da je to preuranjena odluka, jer Srbija i te kako računa na Stanišu. Mi ćemo se boriti za njegov ostanak", kazao je Veljko Paunović za "Blic".
99 pregleda 46 komentar(a)
Staniša Mandić, Foto: Savo Prelević
Staniša Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2015. 11:26h

Prava bura reakcija u fudbalskoj Srbiji nakon što je Staniša Mandić, 20-godišnji talentovani napadač iz Herceg Novog odlučio da obuče dres reprezentacije Crne Gore.

"Kakvog smo igrača izgubili", "Siviću, šta uradi?", "Kakav poraz Srbije", neki su od naslova beogradskih medija.

Osvajač zlate medalje sa Srbijom na Svjetskom prvenstvu do 20 godina juče se priključio pripremama fudbalske reprezentacije Crne Gore i zadužio crvenu opremu sa brojem sedam, pošto ga je Branko Brnović naknadno pozvao za kvalifikacione mečeve sa Lihtenštajnom i Moldavijom.

Veljko Paunović, selektor reprezentacije Srbije do 20 godina na nedavnom Svjetskom prvenstvu, sada koordinator između mlade i A selekcije u FSS, za "Blic" je komentarisao Mandićevu odluku da zaigra za Crnu Goru.

"Bojim se da je to preuranjena odluka, jer Srbija i te kako računa na Stanišu. On je zlatni momak i nije trebalo da reaguje tako nakon prvog nepozivanja na jedan spisak. Mi ćemo se boriti za njegov ostanak", kazao je Paunović za "Blic".

Iz Mandićevog kluba, Čukaričkog, osuli su minulih dana pravu paljbu na račun Fudbalskog saveza Srbije i selektora U21 selekcije Tomislava Sivića, zbog toga što nije pozvao 20-godišnjeg Novljanina.

Tri dana kasnije, Mandić je obukao dres reprezentacije Crne Gore.

"Imam podršku prijatelja, porodice i kluba, a odluku sam donio sam", rekao je Madić.

Bonus video: