Savić: Tražimo maksimalnih šest bodova

"Ako bismo slavili u ove dvije utakmice, onda bismo imali čemu da se nadamo u posljednja dva meča u grupi. Sve je moguće - čekali bismo rasplet u ostalim duelima i možda bi nam se otvorila prilika da napadnemo to treće mjesto", rekao je Savić.
10 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2015. 19:26h

Dolazak mladog Staniše Mandića u nacionalni tim obilježio je prvi dan priprema crnogorske fudbalske reprezentacije uoči mečeva protiv Lihtenštajna u Podgorici i Moldavije u Kišinjevu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Mandić je danas odradio prvi trening sa „hrabrim sokolima”, a novinarima se na Kampu FSCG obratio Stefan Savić koji žali što će Crna Gora duel sa Lihtenštajnom igrazi bez prisustva publike zbog kazne iz meča sa Rusijom.

"Sigurno da nije prijatno igrati pred praznim tribinama. Uvijek smo navikli na podršku navijača. Ali, moramo upisati pobjedu kako bi popravili utisak iz dosadašnjeg dijela kvalifikacija. Raspoloženje je sada odlično, ali ostaje žal što nismo uzeli koji bod više. Ako bismo slavili u ove dvije utakmice, onda bismo imali čemu da se nadamo u posljednja dva meča u grupi. Sve je moguće - čekali bismo rasplet u ostalim duelima i možda bi nam se otvorila prilika da napadnemo to treće mjesto", rekao je Savić.

Zbog snage protivnika, ali i činjenice da nisu sve šanse izgubljene, Crna Gora mora da juri svih šest bodova.

"Cilj je da osvojimo šest bodova, jer imamo kvalitet za to. Ali, da idemo meč po meč. Ne smijemo da potcijenimo Lihtenštajn. Znamo svi šta se desilo u tom prvom duelu sa njima. Nakon toga idemo u Moldaviju gdje nas sigurno čeka težak meč, u prošlim kvalifikacima smo tamo slavili minimalnim rezultatom sa igračem manje. Dakle, sa ove dvije pobjede imamo šansi da se borimo za treće mjesto. Meni je važno samo da upišemo trijumfe, nije bitno sa kolikom razlikom", kazao je Savić i dodao:

"Do sada smo imali problema kada smo igrali dva meča u četiri dana. Dosta igrača nije igralo u klubovima i nije bilo fizički spremno. Mislim da će sada biti lakše, jer su svi igrači prošli pripreme i ne vjerujem da će biti većih problema".

Savić je potom apostrofirao važnost Mirka Vučinića i Stevana Jovetića za ekipu.

"Puno nam znači kada su naše uzdanice Mirko i Stevan u formi. Vučinić je postigao gol u posljednjem meču, Jovetić je na dva duela dao tri, što me jako raduje nakon dvije teške sezone za njega u Mančester sitiju. Mnogo sam srećan zbog njega. Najbitnije je da oni prorade, a mi ćemo se postarati da ne primimo gol", istakao je naš defanzivac.

Savić je u julu promijenio klub, iz Fiorentine je pojačao Atletiko Madrid, a u prva dva meča „kolćonerosa” u Primeri (u kojima je upisao dva trijumfa) bio je na klupi.

"Zadovoljan sam dolaskom u Atletiko, jer sam dobio priliku da igram u jednom od najvećih evropskih klubova. Trebaće vremena da se prilagodim na novu ekipu i ligu, ali vjerujem da će uskoro sve biti kako treba", zaključio je Savić.

Na današnjem treningu je bilo 15 igrača, a sjutra se očekuje dolazak Mirka Vučinića, Stevana Jovetića, Marka Baše, Mladena Kašćelana, Fatosa Bećiraja i Nikole Vukčevića.

Bonus video: