Staniša Mandić odradio prvi trening kao crnogorski reprezentativac

"Jutros sam zvanično dobio poziv i prihvatio da igram za Crnu Goru. Odluku sam donio isključivo ja. Imam podršku prijatelja, porodice i kluba", rekao je agenciji Tanjug Mandić uoči polaska u Podgoricu
130 pregleda 0 komentar(a)
Staniša Mandić, Foto: Savo Prelević
Staniša Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2015. 19:00h

Staniša Mandić će u budućnosti nositi dres fudbalske reprezentacije Crne Gore!

Vijest koja je posljednjih dana bila u vazduhu, danas je dobila potvrdu nakon što je mladi fudbaler Čukaričkog dobio poziv selektora Branka Brnovića za utakmice sa Lihtenštajnom i Moldavijom.

Mandić je večeras prvi put trenirao u opremi crnogorske reprezentacije, a bio je član omladinskog tima Srbije na Svjetskom prvenstvu na kojem je osvojila titulu, a prethodnih dana je bio zastupljen u medijima nakon što se nije našao na spisku selektora mlade reprezentacije te zemlje Tomislava Sivića.

Njegovo izostavljanje je praktično izazvalo potrese u fudbalskoj Srbiji, čak je i Čukarički javno kritikovao Sivića zbog te odluke.

"Jutros sam zvanično dobio poziv i prihvatio da igram za Crnu Goru. Odluku sam donio isključivo ja. Imam podršku prijatelja, porodice i kluba", rekao je agenciji Tanjug Mandić uoči polaska u Podgoricu.

Na pitanje novinara da li ova odluka ima veze s time što ga Sivić nije zvao, Mandić je rekao da nema komentar.

Mandić je ofanzivni vezista, ima 20 godina, a prije Čukaričkog je igrao za mlađe kategorije Igala, Vojvodine i Rada.

Debi u prvom timu Čuke je imao 6. aprila prošle godine protiv Napretka, a prvi gol je postigao samo šest dana kasnije u porazu od Crvene zvezde od 4:1.

Na SP za omladince na Novom Zelandu je bio jedan od najzapaženijih igrača u sastavu Veljka Paunovića, a u četvrtfinalu je i postigao pogodak vrijedan prolaza protiv Bugarske.

Bonus video: